Sommerferie som skilsmissebarn!

Sommerferie som skilsmissebarn!

Kære alle sammen.

Så er jeg hjemme fra ferie og tænker derfor det er på tide, at få skrevet et nyt indlæg til jer.
Som i nok ved, er vi lige nu midt i skolernes sommerferie, en tid som står på rejser, sol, is og forhåbentligt en masse hyggelige stunder. For mit vedkommende har jeg aldrig kunnet klage over mine sommerferier. Jeg er som reelt kommet på ferie med mor først og så far bagefter. Eller omvendt. Faktisk er det først for et par år siden, at vi droppede aftalen om 3 uger ved hver i sommerferien.
Mens man er barn, synes jeg det er super fint, at forældrene har en helt klar aftale om, hvor længe børnene er ved hver i sommerferien. Dog synes jeg også, at det er vigtigt, at tage børnene med på råd, så snart de begynder at give udtryk for og sætte ord på, hvad de vil. Selvfølgelig uden at lade dem styre hele showet så længe de stadig er unge.
Jeg husker helt tydeligt fra mig selv, da de tre uger på sjælland pludselig var lang tid at være væk fra Aarhus og alle sine venner. Der er intet at sige til, at teenagere synes det bliver en lang ferie, hvis de bliver tvunget til at være væk fra deres venner i meget lang tid. Derfor synes jeg det er vigtigt, at både forældre og børn snakker med hinanden om, hvordan tingene kan fungere bedst muligt. Nogen bor tæt på hinanden og behøver måske ikke helt så faste aftaler, som de der bor langt fra hinanden.
For mig og se, kan man få det til at fungere på mange måder, men det er vigtigt at huske, at skilsmisse børn ofte har meget at tænke på i hverdagen og måske også har meget rejsetid i hverdagen, frem og tilbage mellem mor og far. Oftest har de også mere sammenværd med den ene forældre og derfor har de brug for, at sommerferien forløber stille og roligt, uden for meget rejsen frem og tilbage mellem de to forældre, og hvor de kan få lov, at nyde tiden sammen med begge mere end hvis det blot var et weekendbesøg.
Jeg er sikker på, at folk har mange gode måder at klare sommerferien på, bare husk at tage jeres børn med på råd!
Jeg ønsker alle en super dejlig sommer.

Kærlig hilsen

Josefine C. Christiansen

Forrige Forældres samarbejde mindskes i takt med barnets alder
Næste Gratis teaterforestilling for børn

Om forfatteren

Du vil også kunne lide

Josefine Christiansen

At savne!

Kære alle sammen. Jeg vil for første gang sætte ord på en helt almindelig del af hverdagen, som alle skilsmissebørn kender til – SAVN. Savn er noget vi alle kender

Josefine Christiansen

Første indlæg på Ulige Uger

Kære alle sammen. Jeg vil gerne starte med at byde jer velkommen til bloggen her. Det sidste år har jeg blogget lidt for mig selv og nu fik jeg denne

1 Comment

Leave a Reply