Siger du nogen gange nej – bare fordi du har lyst?

Siger du nogen gange nej – bare fordi du har lyst?

Jeg har holdt en “lille” pause fra bloggen. Det har været nødvendigt og sådan er det sommetider. Især i mit liv. Jeg har stort behov for at kunne trække stikket i perioder, hvor jeg ikke står til ansvar for nogen eller noget. Bevares, jeg har stadig mit ansvar som forældre og kæreste.. og ja, mit job… Men det er lige præcis de 3 ting, der netop gør, at jeg har brug for en mental pause fra alt andet.
Og nøj, hvor kan jeg være asocial i sådan en periode. Det ligger ikke normalt til mig at være asocial, men i disse perioder er jeg heller ikke mig selv. Heldigvis har jeg rigtig godt af at ramme bunden en gang imellem, for at blive bedre som menneske, mor og kæreste. Det er nemlig i disse perioder, hvor jeg finder ud af hvem jeg er og hvad jeg vil – og hvad jeg bestemt ikke vil.
Og den her “nede” periode jeg har haft, har netop handlet om, hvad jeg ikke vil og ikke har lyst til.
Jeg er ofte en pleaser, når det kommer til kollegaer, venner og familie. Ikke direkte, men jeg går til tider på kompromis med mig selv, når jeg siger ja, til noget. For at få en plan til at gå op eller for at gøre det nemmere for andre ( men ofte mere besværligt for mig selv) “Men Hanne, kan du så ikke bare sige nej?” – Det er ikke helt så nemt, når man har en lille blød plet i hjertet..
Men! Jeg er blevet en hel del bedre.. Og spørger man K, vil han nok sige at der kun er et is-koldt spot inde i mit sorte hjerte 😉 Men er det ikke sådan, at de mennesker man er mest tryg ved, er dem også kan være sig selv 100% ved? – Sådan er det i hvert fald for mig.
Og så kommer til vi overskriften! – Jeg vil nemlig øve mig i at sige nej. Ikke nej, bare fordi jeg kan, men fordi jeg mærker efter, hvordan mit svar, påvirker mig og ikke andre.
Jeg oplever ofte at der forventes, at jeg siger ja – “Det kan Hanne sikkert gøre, bare spørg Hanne, osv.”
Jeg hjælper gerne og jeg elsker at hjælpe og for mig handler det ikke om øje for øje, men at have respekt for andre og deres hjælp. Den glipper lidt, når jeg i alt for lang tid har jeg været så god til at sige ja. Så bliver det mere en selvfølge. Og min erfaring siger mig, at når noget bliver en selvfølge, kan det ende som et problem, når jeg så siger nej. Som pleaser, kan det, at gøre andre utilfredse, være en udfordring i sig selv. Men den kamp tager jeg gerne op nu. Det er jeg simpelthen nød til.
Inden I nu tænker; Rabler det for hende? Kan vi nu ikke regne med hende mere? – Ja, det rabler, men der er bestilt tid ved psykologen til den del 😉 Til gengæld kan i netop regne med mig. Regne med at jeg passer på mig selv. At det, jeg siger ja til, sker hel-hjertet og med overskud. Jeg skal simpelthen udover stepperne og være med i det, jeg netop siger ja til.
Der er så meget snak om at man skal være positiv, hjælpsom og være der for andre. Men for at kunne være der for andre, skal man starte med sig selv. Og det gør jeg! – Fraaaaaa NU AF..
Hvad med dig? Hvor ligger din sociale last? Eller har du overhovedet nogen? I så fald, hvordan gør du?
Den største søndags krammer til dig!
Knus Hanne

Forrige Mine ærlige tanker efter skilsmissen - del 1
Næste Når K overtager planlægningen...

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

1 dag til jul – er vi klar?

Vi slipper alle tøjler i år og holder jul på landet. Jeg har ingen forventninger til juleaften og satser bare på at få en hyggelig aften. Vi har alle 4 børn, så

Bonusmor uden filter

Når far er på øvelse

Herhjemme består familien af en mor der arbejder som planlægger på kontor og en far der er soldat. 8-16 jobs, ikke noget vildt der. Selvfølgelig kan der komme overarbejde, men

Bonusmor uden filter

En lille lyd..

Der har været lidt stille på bloggen og det er der en grund til. Faktisk flere grunde. Den ene grund er, at soldaten har været på øvelse i knap 4

Bonusmor uden filter

Kalder alle drengemødre..

Nu er jeg biologisk mor til 2 piger. Fra jeg har været 8 år gammel, har jeg kun boet med mine 2 søstre, så jeg er på vildsom udebane når

Bonusmor uden filter

Fri-weekend, børnefri – kært barn har mange navne…

Der findes rigtig mange deleordninger, nogen er til 50/50, andre 12/14 og så er der alle dem imellem.. Jeg hader at dele mine børn, men jeg gør det selvfølgelig for deres

Uncategorized @da

Meget mærkelig famile…

Da jeg blev skilt fra mine pigers far, var der tid til at tænke over hvilken person jeg var blevet til, i vores forhold og hvad jeg ønskede for fremtiden.

1 Comment

 1. Rikke Svane
  april 16, 20:59 Reply

  Hej Hanne
  Hvor er du super god til at sætte ord på dine følelser og ikke mindst dine tanker, det er en enormt styrke at kunne det.
  Jeg kan godt nikke genkendelse til noget af det du skriver, bla. det med at kunne sige NEJ fra hjertet af.
  Jeg er den energisk kvinde der i den grad er der for andre og har en tildens til at glemme mig selv og når så det sker at jeg glemmer mig selv så bliver jeg irreteret på mig selv og føler mig stresset. Men har med tiden arbejdet en del med mig selv via coaching for at lærer at stå ved mine NEJer og jeg arbejder stadig på det.
  Kærlige tanker til dig
  fra
  Rikke

Leave a Reply