Når K overtager planlægningen…

Når K overtager planlægningen…

Jeg lider af et kæmpe kontrol-behov. Jeg har et enormt stort behov for at have kontrollen over selv de mindste ting. Det er alt fra store fester der planlægges, til dagligdagen derhjemme. Helt ned i detaljen om, hvordan pigerne ligger deres tøj på plads – det vil sige, at jeg gør det, for så ligger det som jeg gerne vil have det ligger.
Jeg får ubehag i kroppen og maven, og bliver nemt irriteret, når jeg føler det hele ikke er som jeg “havde forestillet mig”
Samtidig bliver jeg jo så enormt træt af at hverken børnene eller K hjælper særlig meget til derhjemme (efter min mening), men for fanden, de får jo ikke lov.. Med mindre det gøres på min måde..
I sidste uge havde K og jeg aftalt ( mest mig, igen..) at K skulle stå for planlægningen. Det vil sige, at han skulle have overblikket over de daglige opgaver, så som indkøb, tøjvask og madlavning mm.
Han skulle ikke lave det hele selv, men han havde kontrollen over, at tingene blev gjort.
Hvad var grunden så til at vi gjorde det? – Det er den simple grund, at jeg har brug for hjælp til at komme ud af mit kontrol-freak-show jeg har gang i og K har brug for at få et lille kærligt spark til at forstå, at det er en god ide, at vaske tøjet INDEN man løber tør 😉 WIN-WIN for os begge 2 😀
Hvordan gik det så?
Mandag startede ud med at K skulle lave en madplan.. det skete ikke rigtig, men vi fik aftensmad – hvilket jo egentlig var det vigtigeste. Dog var der ikke handlet ind til madpakker osv, så det var pænt kedelige madpakker der kom med tirsdag?
Tirsdag morgen var V allerede træt af, at mor ikke havde atyr på hjemmet. Hun manglede hende mysli og æg til morgenmad – Så K fik lige et surt opstød fra hende, inden hun spiste hendes havregryn ? – der blev handlet ind den eftermiddag ??
Onsdag begyndte forståelsen for, at han ikke skulle være alene om det, at sive ind. Og så gik det ellers stærkt fremad! Fuck jeg synes han var sej! Og egentlig stadig er det! Og hvor har jeg bare været dum, altid at tage ansvaret fra ham.. jeg er langt fra i mål, med min udfordring, men det går fremad…
Og vi fortsætter i denne ugedag de næse mange uger. Nok har jeg overblikket – og jeg har også fundet ud af, at det ikke er det, jeg har brug for hjælp til. Men at udføre alle opgaverne, det skal vi være fælles om.. Hele familien..
Da J og V kom hjem fra deres far, stod en kurv med rent tøj til dem. Første opgave de skal overtage og en opgave jeg overdrager til dem, men tanke på, at den skal løses på DERES måde.
Det blev den også.. ???

Nu håber jeg bare de kan finde det tøj de skal bruge imorgen – jeg kan ikke ??
Det er små baby steps men så længe det er fremad, så er det godt!
Har de fået sådan nogle sindsyge ideer der skulle afprøves? Og virkede det? ❤
God aften, kram Hanne ❤

Forrige Siger du nogen gange nej - bare fordi du har lyst?
Næste Hvorfor fejrer vi mors dag?

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Kunsten at tie

For dem der kender mig privat, ved at jeg snakker meget og altid har en holdning til mange ting. Altid har noget at fortælle, fordi jeg mangler et filter der

Bonusmor uden filter

5 dage som alene-mor og en hel weekend alene

Da vi ramte fredag igår, faldt en lille sten fra mit hjerte. I made it! Første uge alene med pigerne. Besvares, vasketøjet flød i alle rum og jeg føler ikke

Bonusmor uden filter

Min Mr. Valentin er kommet hjem…

Jeg er total sucker for alt hvad det hedder traditioner og romantik. Og de to ting sammen giver Valentins dag i mit hoved ? Eftersom K hvert år er på

Bonusmor uden filter

Kom-mu-ni-ka-tion er en svær ting..

Kommunikation kan være rigtig svært – både som skilsmissefamilie og som kernefamilie. Som skilsmissefamilie kan det være svært at finde balance i, hvordan, hvor ofte og meget kommunikation man skal

Bonusmor uden filter

Dag 2 som “alene-mor”

K er smuttet på øvelse, og skal være der, de næste knap 2 uger. Det vil sige at jeg får en weekend, hvor jeg er helt alene. Ingen børn eller

Bonusmor uden filter

Meget mærkelig famile…

Da jeg blev skilt fra mine pigers far, var der tid til at tænke over hvilken person jeg var blevet til, i vores forhold og hvad jeg ønskede for fremtiden.

1 Comment

  1. Hanne Konnerup
    april 24, 07:10 Reply

    Det er SÅ skønt med de skabe, stole, borde eller sågar gulve hvor tøjet i et barns øjne fint kan ligge. Jeg har lært at sætte pris på konceptet døre… Altså lukkede døre ind til rodet, og at acceptere at vi ikke alle har fokus på det samme, eller kan være lige dygtige til alt. Der er kæmpe forskel på C og N. C roder som var hun netalt for det, og N er super organiseret, men så har C så mange andre talenter og N lader sig til gengæld let gå på af uretfærdighed, og sådan er der så meget. Men har lært at sige pyt til meget, men får dog også et føl på tværs, en gang i mellem når det bliver for meget. Men det lyder til at du er på vej i den rigtige retning ?

Leave a Reply