Når K overtager planlægningen…

Når K overtager planlægningen…

Jeg lider af et kæmpe kontrol-behov. Jeg har et enormt stort behov for at have kontrollen over selv de mindste ting. Det er alt fra store fester der planlægges, til dagligdagen derhjemme. Helt ned i detaljen om, hvordan pigerne ligger deres tøj på plads – det vil sige, at jeg gør det, for så ligger det som jeg gerne vil have det ligger.
Jeg får ubehag i kroppen og maven, og bliver nemt irriteret, når jeg føler det hele ikke er som jeg “havde forestillet mig”
Samtidig bliver jeg jo så enormt træt af at hverken børnene eller K hjælper særlig meget til derhjemme (efter min mening), men for fanden, de får jo ikke lov.. Med mindre det gøres på min måde..
I sidste uge havde K og jeg aftalt ( mest mig, igen..) at K skulle stå for planlægningen. Det vil sige, at han skulle have overblikket over de daglige opgaver, så som indkøb, tøjvask og madlavning mm.
Han skulle ikke lave det hele selv, men han havde kontrollen over, at tingene blev gjort.
Hvad var grunden så til at vi gjorde det? – Det er den simple grund, at jeg har brug for hjælp til at komme ud af mit kontrol-freak-show jeg har gang i og K har brug for at få et lille kærligt spark til at forstå, at det er en god ide, at vaske tøjet INDEN man løber tør 😉 WIN-WIN for os begge 2 😀
Hvordan gik det så?
Mandag startede ud med at K skulle lave en madplan.. det skete ikke rigtig, men vi fik aftensmad – hvilket jo egentlig var det vigtigeste. Dog var der ikke handlet ind til madpakker osv, så det var pænt kedelige madpakker der kom med tirsdag?
Tirsdag morgen var V allerede træt af, at mor ikke havde atyr på hjemmet. Hun manglede hende mysli og æg til morgenmad – Så K fik lige et surt opstød fra hende, inden hun spiste hendes havregryn ? – der blev handlet ind den eftermiddag ??
Onsdag begyndte forståelsen for, at han ikke skulle være alene om det, at sive ind. Og så gik det ellers stærkt fremad! Fuck jeg synes han var sej! Og egentlig stadig er det! Og hvor har jeg bare været dum, altid at tage ansvaret fra ham.. jeg er langt fra i mål, med min udfordring, men det går fremad…
Og vi fortsætter i denne ugedag de næse mange uger. Nok har jeg overblikket – og jeg har også fundet ud af, at det ikke er det, jeg har brug for hjælp til. Men at udføre alle opgaverne, det skal vi være fælles om.. Hele familien..
Da J og V kom hjem fra deres far, stod en kurv med rent tøj til dem. Første opgave de skal overtage og en opgave jeg overdrager til dem, men tanke på, at den skal løses på DERES måde.
Det blev den også.. ???

Nu håber jeg bare de kan finde det tøj de skal bruge imorgen – jeg kan ikke ??
Det er små baby steps men så længe det er fremad, så er det godt!
Har de fået sådan nogle sindsyge ideer der skulle afprøves? Og virkede det? ❤
God aften, kram Hanne ❤

Forrige Siger du nogen gange nej - bare fordi du har lyst?
Næste Hvorfor fejrer vi mors dag?

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Den berømte parkering…

Jeg nåede lige kort at skrive om bilen, som jeg måske ikke var helt tilfreds med.. Den fik desværre en brat ende, onsdag i sidste uge. Jeg havde enormt travlt,

Bonusmor uden filter

Day one, all by my self….

Så er K smuttet afsted på øvelse og jeg er igen alene med tøserne ? Jeg indrømmer gerne at jeg nyder de dage, vi har helt alene, men Gud hvor

Bonusmor uden filter

Fredag aften alene…

Med 4 børn ? Så helt alene er det ikke! Herhjemme gør K og jeg enormt meget ud af, at der skal være plads til vi begge to kan komme

Bonusmor uden filter

Er det okay med alenetid i fællestid??

Vores tid med vores børn er enormt vigtig og vi sætter stor pris på tiden. Om lidt er de jo fløjet og så kommer der masser alenetid til K og

Bonusmor uden filter

En sammenbragt familie…

Hvad er en sammenbragt familie egentlig? Hvem definere hvad en sammenbragt familie? Inden jeg selv fik min egen sammenbragte familie, var jeg overbevist om, at det mindede meget om en almindelig

Bonusmor uden filter

En glemt sok…

Hvor mange har ikke prøvet at glemme en sok, et par bukser eller en trøje hos den anden forældre? Det er da pisse irriterende hele tiden at mangle, jeg har

1 Comment

  1. Hanne Konnerup
    april 24, 07:10 Reply

    Det er SÅ skønt med de skabe, stole, borde eller sågar gulve hvor tøjet i et barns øjne fint kan ligge. Jeg har lært at sætte pris på konceptet døre… Altså lukkede døre ind til rodet, og at acceptere at vi ikke alle har fokus på det samme, eller kan være lige dygtige til alt. Der er kæmpe forskel på C og N. C roder som var hun netalt for det, og N er super organiseret, men så har C så mange andre talenter og N lader sig til gengæld let gå på af uretfærdighed, og sådan er der så meget. Men har lært at sige pyt til meget, men får dog også et føl på tværs, en gang i mellem når det bliver for meget. Men det lyder til at du er på vej i den rigtige retning ?

Leave a Reply