Når far er på øvelse

Når far er på øvelse

Herhjemme består familien af en mor der arbejder som planlægger på kontor og en far der er soldat. 8-16 jobs, ikke noget vildt der. Selvfølgelig kan der komme overarbejde, men det hører sig sjældenhederne til. Det er nemlig bevist, at vi lukker og slukker, når vi har fri. Familien kommer først.
Dog kommer vi ikke udenom at K til tider skal ud i felten og træne sig stor, stærk og dygtig, hvis fjenden en dag kommer. Dog skal fjenden helst ikke komme efter 15.15, der har soldaterne nemlig fri 😉
Nå, men han skal så på øvelse, ofte er det fra mandag til torsdag/fredag, så der kører ugerne som de plejer. Men denne gang er han væk i 5 uger. Hvilket selvfølgelig rammer ind i samvær med hans børn. What to do, what to do. Jeg har vendt situationen på alle leder og kanter. Jeg så flere muligheder;

 1. Jeg har alle 4 børn hjemme på samvær, som hidtil

2. Jeg har alle 4 børn hver anden weekend
3. Bonusbørnene er hjemme hos deres mor og mine piger er hjemme hos mig
4. Bonusbørnene kommer, hvis de har lyst og bliver hos deres mor, hvis de ikke har lyst
Jeg vendte situationen med mine kollegaer, hvor en anbefalende at jeg spurgte børnene hvad de helst ville. Jeg indrømmer gerne, at jeg faktisk ville se lidt frem til alene tid med mine piger, men på den anden side, ved jeg også at mine piger ville savne mine bonusbørn. Så ja, jeg lod dem tage valget, fik dem til at mærke efter i maven og bad om svar. De valgte nr. 4. Aftalen lyder så på, at de ringer og hvis vi er hjemme, kommer de. Hvis vi ikke er, ja, så kommer de sjovt nok ikke 😉
Jeg er, som nogen ved, meget egoistisk og egner mig egentlig slet ikke til at være i en sammenbragt familie – jeg tager ofte hatten af for K. Det kan godt være han er vant til at møde fjenden, men nogen gange minder jeg om USA, mens han er lille Danmark. Jeg er en kampvogn, uden bremser. Jeg ved det heldigvis godt, og er derfor også bevist om dæmpe mig selv lidt. Men altså, når musikken først spiller, hører jeg ikke hvem der ryger i svinget :/
Hvordan forholder I jer når, far/mor er udenbys i længere tid og det påvirker samværet?
God mandag til jer 😀

Forrige Deltag i spørgeskema om den nye lovgivning og skilsmissefamilier
Næste Hvordan synes du, at medierne dækker skilsmisse?

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Så sluttede julen – nåede vi det hele?

Julen er på en og samme tid magisk og stressende. Det var den for mit vedkommende også i år. Jeg havde en vision om at nyde øjeblikket og være tilstede,

Bonusmor uden filter

Min Mr. Valentin er kommet hjem…

Jeg er total sucker for alt hvad det hedder traditioner og romantik. Og de to ting sammen giver Valentins dag i mit hoved ? Eftersom K hvert år er på

Bonusmor uden filter

Fredag aften alene…

Med 4 børn ? Så helt alene er det ikke! Herhjemme gør K og jeg enormt meget ud af, at der skal være plads til vi begge to kan komme

Bonusmor uden filter

En sammenbragt familie…

Hvad er en sammenbragt familie egentlig? Hvem definere hvad en sammenbragt familie? Inden jeg selv fik min egen sammenbragte familie, var jeg overbevist om, at det mindede meget om en almindelig

Bonusmor uden filter

Farsdag – og andre begivenheds-dage…

Vi nærmer os farsdag og for mig betyder den dag lige meget som så mange andre begivenheds-dage. Jeg elsker Valentins dag, mors – og farsdag lige så højt som fødselsdage og juleaften.

Bonusmor uden filter

Kan familien blive FOR stor?

Jeg har altid selv været en del af en stor familie. 3 søskende og en halv søster. I bund og grund har jeg altid betragtet min halv søster, som en

2 Comments

 1. Pernille Lærke
  september 18, 06:57 Reply

  Hvor er det bare fedt at børnene blev spurgt og selv var med til at træffe valget. ❤️

 2. Pernille
  september 18, 07:00 Reply

  Jeg synes det er så fedt at børnene bliver spurgt, det ville jeg også selv have gjort hvis jeg var i din situation 😀

Leave a Reply