Mine ærlige tanker efter skilsmissen – del 3

Mine ærlige tanker efter skilsmissen – del 3

Del 3 – anden retssag og starten på et liv i Aarhus:

Kære alle sammen <3

Vi er nået til tredje del af min fortælling og denne gang skal det handle om den anden retssag og mit nye liv i Aarhus. Hvis i ikke fik læst de første indlæg kan i læse dem her: Del 1 & del 2.

Efter den første retssag blev jeg boende ved min mor. Men efter et stykke tid besluttede min far og jeg, at søge om bopæls skift igen. Dette resulterede i endnu en retssag. Denne gang skulle jeg kun ind og snakke med én enkelt socialrådgiver. Jeg huske at hendes kontor var helt lyst og med store vinduer i. Hun var selv utrolig lyttende og sød og man følte sig tryg i hendes selskab, selvom det var første og eneste gang jeg snakkede med hende. Det forløb stille og roligt og jeg fortalte hende hvad jeg havde på hjertet. Efterfølgende blev det taget med til retssagen og der blev truffet afgørelse ud fra hvad jeg blandt andet havde fortalt hende.

Jeg kan huske dagen hvor mine forældre var i retten. En dag hvor alt koncentrationen, fra den ellers stille Josefine, var helt væk. Jeg kunne slet ikke finde ro og alt hvad der blev sagt i skolen den dag har jeg bestemt ikke fået fat i. Efter skole var der stadig intet nyt og jeg gik over i SFO´en. Inden længe tikkede der en SMS ind fra min far og jeg husker tydeligt hvad han skrev:

” Hej skat. Så er vi færdige. Uden at sige for meget skal du bare vide, at det er den lykkeligste dag i mit liv siden 2005”

Så vidst jeg godt hvad udfaldet var. Jeg skulle flytte til Aarhus og op til min far. Jeg var glad for det, for det var noget jeg havde haft lyst til længe og jeg havde et savn til min far og Aarhus, der var svært at sætte ord på. Men selvom jeg var glad, var jeg også ked af det og havde en underlig følelse i kroppen, da jeg gik hjem fra skole den dag. Jeg vidste jo, at min mor ikke var glad, og det er aldrig sjovt, hvis man som barn føler, at man har gjort sine forældre kede af det. Jeg var ikke så gammel og derfor var det svært at sætte ord på, hvorfor jeg ville flytte og specielt overfor min mor. For jeg elskede(elsker) hende jo lige så højt og havde jo også en god hverdag hos hende, men tanken om Aarhus og en hverdag ved min far, var bare ikke til at slippe og derfor måtte jeg følge mit hjerte. Egentlig har det heller aldrig været et samtaleemne siden, på nær indenfor de sidste par år. Det har været et svært og følsomt emne at snakke om, og derfor har det nok været lettere at gå udenom det. Jeg vil dog anbefale, at man prøver at åbne op og snakke med hinanden om, hvad der er sket og hvorfor det skete. På den måde kan begge parter måske bedre slappe og sætte sig ind i, hvordan den anden føler. For mig har det i hvert fald hjulpet at jeg med tiden har fået fortalt min mor, at det hverken var fordi jeg ikke elskede hende eller fordi jeg ikke kunne lide hverdagen ved hende, at jeg ønskede at flytte.

December måned gik og snart stod jeg ved Molslinjen med mine ting og skulle sige farvel til en hverdag på Sjælland, og hej til en ny hverdag i Jylland. Nu ventede der en ny skole, en ny fodboldklub, nye venner og generelt bare en hel ny tilværelse. Det var svært ikke at være spændt – men det hele gik jo heldigvis rigtigt godt

Siden december 2008 er der sket mange ting. Jeg gennemførte folkeskolen og gik herefter direkte til gymnasiet, som jeg også gennemførte. Jeg holdt 1,5 års sabbatår hvor jeg blandt andet fik startet hele mit arbejde med skilsmisseemnet op. Jeg arbejdede fuldtid på Burger King og som frivillig aktivitetsleder på et bosted for børn og så jeg smuttede til Maldiverne i 14 dage.

Herefter startede jeg på min uddannelse som socialrådgiver og sider nu midt i eksamen og glæder mig til at afslutte 2. semester om 14 dage. I det sidste og fjerde indlæg vil i kunne læse lidt om, hvorfor det blev denne uddannelse og hvad mine planer for fremtiden med skilsmissearbejdet byder på.

Rigtig god dag!

Kærlig hilsen

Josefine C. Christiansen <3  

Forrige For din eller børnens skyld?
Næste Hvordan får vi styr på budgettet i en 7/7 ordning, hvor jeg betaler mest?

Om forfatteren

Du vil også kunne lide

Josefine Christiansen

At skulle tage det umulige valg!

Kære alle sammen ♥ I dag kan man på TV2 nyhederne læse en artikel omkring mig og det at skulle vælge mellem sin mor og far. Et valg som intet barn

Josefine Christiansen

Skilsmisse systemet..

Kære alle sammen! I dag bringer jeg et emne op, som virkelig frustrerer mig og ærlig talt gør mig ked af det! Det er sådan, at hvis to forældre ikke

Josefine Christiansen

Facebook gruppe – Det skilte Barn

Kære alle sammen ♥ Jeg har glædet mig meget til at dele denne nyhed med jer og jeg håber, helt ind til hjerte, at det bliver en succes og at

Josefine Christiansen

Drømmen om at hjælpe!

Kære alle sammen ♥ Endelig et nyt indlæg ude efter en travl periode, hvor det ikke lige er blevet prioriteret så meget. Siden jeg var en lille pige, har jeg drømt

Josefine Christiansen

Mine ærlige tanker efter skilsmissen – del 2

Del 2 – psykolog og første retssag: Kære alle sammen ♥ Denne gang er vi nået til del 2 i min fortælling. Som overskriften indikerer, skal det handle om psykolog opstart

Josefine Christiansen

At savne!

Kære alle sammen. Jeg vil for første gang sætte ord på en helt almindelig del af hverdagen, som alle skilsmissebørn kender til – SAVN. Savn er noget vi alle kender

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply