Min erfaring med Airbnb

I en husstand, hvor der kun er 1 forælder til at tjene pengene, er Airbnb som sendt fra himlen. Min dyrekøbte erfaring med udlejning har dog lært mig, hvad jeg skal gå udenom, når jeg siger ja til gæster i mit hus.
Jeg er en af dem, der virkelig har nydt godt af Airbnb. En god portion ferier er decideret sponsoreret af Airbnb, hvor lejeindtægten har betalt for både fly og overnatning på mere eksotiske adresser end Amager.
Da jeg bor i København og mit hus har plads til 6 overnattende gæster, er der altid en del, der gerne vil booke sig ind hos mig. Jeg lejer kun hele min bolig ud, så jeg har ikke gæster boende, mens jeg selv er i huset.

Skatteregler ved udlejning

Jeg må leje ud for 24.000 kroner årligt, og hvis jeg lejer ud for mere end det, skal jeg betale skat af de resterende beløb. Selvom jeg har udgifter til håndklæder og rengøring osv., så kan jeg ikke trække det fra, da jeg vælger den indtjeningsmodel med fribeløbet på 24.000 kroner. Hvis jeg vælger den model, hvor jeg betaler skat af hele beløbet, kan jeg til gengæld trække udgifter fra – i mit tilfælde vil de dog aldrig kunne betale sig.

Rigtig mange gode erfaringer med Airbnb og et par dårlige

Jeg lejer min bolig ud med jævne mellemrum. Dels fordi det giver mig råd til at tage på ferier oftere, end jeg ellers ville, da lejeindtægten giver mig god mulighed for at få de økonomiske hjul til at dreje lidt lettere i en husstand som enlig mor.
Desuden er jeg jo i den situation, at min kæreste og jeg er sammen de 7 dage, vi ikke har børnene, og her lejer vi lidt ud på skift, da den ene af vores bolig jo i den uge altid står tom. Det hjælper altså gevaldigt på vores budgetter, at vi kan gøre det på den måde.

Råd nr. 1, hvis du vil leje ud via Airbnb

Mit bedste råd er, at du ikke skal leje ud til unge mennesker.
Ja, undskyld alle I søde unge mennesker, men I er altså ikke skide gode til at rydde op efter jer, og min definition af at tage hensyn til naboer er bare ikke den samme som jeres. Det synes mine naboer for øvrigt heller ikke…

De bedste gæster at leje ud til

Jeg har rigtig god erfaring med børnefamilier. De er altid søde, og da jeg selv bor med børn, er der jo rigtig gode rammer med legetøj osv. Som andre børnefamilier kan nyde. De klager heller ikke over at jokke i en legoklods, som ikke er ryddet op inden deres ankomst.
Jeg havde engang nogle ældre mennesker boende, som klagede over, at der var en reol med legetøj på deres værelse – ja, undskyld mig, så skulle I altså tjekke ind på et hotel, hvis det er et neutralt rum, som I ønsker.
Voksne mennesker, der rejser i en lille gruppe, enten i forbindelse med forretning eller fornøjelse, er også et hit.

Gode erfaringer med venskaber via Airbnb

Venskaber er måske så meget sagt, men jeg har ofte haft rigtig hyggelige snakke over flere måneder med folk, der skulle komme og bo hos mig. Så udveksler vi gode tips til ferien, og ofte ender det med, at jeg efterfølgende er blevet inviteret til at bo hos dem, hvis jeg og min familie skulle komme forbi. Flere gange har jeg modtaget gaver efter et ophold, og denne interaktion, synes jeg, er hyggelig. Der er også tit efterladt et sødt brev til både mig og drengene. Desuden er det hyggeligt at læse de fine anmeldelser, jeg oftest får.

Absolut dårligste oplevelse med Airbnb

Min absolut dårligste oplevelser var den gang kom min kæreste og jeg kom hjem. Huset bar præg af fest – fx var en hel ledning, som ellers var gravet ned i haven hevet op!! Vores møbler havde huller fra gløder, som altså ikke kom fra cigaretter. Huset stank af parfume – selvom den altså ikke formåede at dække over lugten af forbudte røgvarer.
De søde unge mennesker havde efterladt 6(!) flasker uåbnet vodka, med en seddel om, at de ikke nåede at drikke dem, og derfor donerede dem til os – så, hvor mange flasker nåede I så at drikke?!
Vores naboer kunne berette om et mareridt af en weekend, hvor der havde været høj musik uafbrudt, larmende unge mennesker, der havde smidt med flasker ude på vejen, konstante hashtåger (og jeg bor altså ret tæt på mine naboer), og i det hele taget en rigtig uheldig oplevelse. Det var så pinligt, og lad mig bare sige, at jeg ikke var rigtig populær hos mine naboer en rum tid.
Airbnb var søde til at hjælpe, og jeg fik erstatning for de ødelagte ting – desuden gik Airbnb ind og aflyste mine 3 fremtidige planlagte udlejninger, da jeg gerne ville have en periode uden gæster; mest pga. naboerne.

Som rejsende med Airbnb

Som lejer, har jeg været fantastiske steder med Airbnb. Du kan finde billige steder på de bedste beliggenheder via Airbnb.
Vær opmærksom på, at du kan krydse af, hvis du vil bo i en bolig alene eller vil leje et værelse i en bolig, hvor udlejer bor samtidigt.
Vær desuden opmærksom på gebyrer, som nogle udlejere lægger på, og se til, om der fx er wifi, hvis du ønsker dette – det er ikke alle lande, der har samme adgang til internet, som vi er vant til.
Den eneste dårlige oplevelse her var en nytårsaften i Berlin, hvor vi ikke kunne få fat i pigen, vi havde lejet en lejlighed af. Så stod vi dér – d.31.12 og med et lejemål, vi havde betalt for, men ingen udlejer eller nøgler at få fat på. Her tog Airbnb også over, og hjalp os videre – men helt fornøjelig var det ikke at have så meget besvær.

Alt det praktiske, så du får mange anmodninger

Sørg for at svare de, der spørger om de må bo hos dig – også selvom du afviser dem. Det sikrer, at din placering på Airbnb bliver ved at vises højt. Skift jævnligt billeder ud, fx til vinter og sommer, og ret lidt i din beskrivelse – det ranker dig højere, da Airbnb ser det som et tegn på, at du er en engageret vært.
Sørg selvfølgelig for at der er rent, og at du er til rådighed på din tlf, så gæsterne kan få fat på dig, hvis du har spørgsmål. Husk også at efterlade dit køleskab rent, og ikke med madrester og fedtet osv – det er ikke lækkert! Stil støvsuger, rengøringsmidler etc frem, så de kan benyttes.
Sæt en sedel ved dit toilet om ,at der ikke kan skyldes bind og klude ud – det kan man åbenbart flere andre steder, men mit toilet stopper altså til…
Hvia du har børn, så gør opmærksom på, hvilket legetøj, der må leges med, og hvilket, der ikke må.
→ Læs også om en dejlig mulighed for ferie for enlige forældre med børn her
bonusmor

Forrige Test af Kokkens hverdagsmad - er det nemt?
Næste Børn om skilsmisse - på den sjove måde

Om forfatteren

Louise Lisner
Louise Lisner 76 Indlæg

Louise Lisner er skilsmissemor til 2 skønne drenge i en 7/7 ordning. Med en hverdag som alenemor i lige uger, en kæreste med 2 egne børn i ulige uger, en fortid som sammenbragt familie (med sin nuværende kæreste) og en eksmand med en ny kone er erfaringerne mange, når det angår hverdagen i skilsmissefamilien.

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Ferie

Afsted på ferie med vores sammenbragte familie

Så er min udgave af den store sammenbragte familie landet på sommerferien i det svenske. 4 børn har vi med os; 3 stk på 7 år og en enkelt på 10

Oplevelser og aktiviteter

3 Comments

  1. […] så må jeg igen fremhæve Airbnb som et privilegie – det gør, at Christiansen og jeg kan fare rundt, uden at det koster […]

Leave a Reply