Man bliver jo ikke pludselig enige, bare fordi man bliver skilt

Man bliver jo ikke pludselig enige, bare fordi man bliver skilt

Når jeg taler med folk om min status som skilsmissemor, så er det med få undtagelser altid de samme spørgsmål, og den samme reaktion, som jeg får; formodningen om, at er svært at samarbejde.
Jamen, selvfølgelig er der da uenigheder om børnene og opdragelsen.
Jeg kender ikke nogen forældre, der altid er enige. Faktisk kender jeg rigtig mange forældre, der bor sammen, som diskuterer i et lidt for højt toneleje; uenigheder om opdragelsen og brok over glemte aftaler om børnene. For det hører forældreskabet til, når der indgår 2 individer som hhv. far og mor.
Selvfølgelig er disse diskussioner også en naturlig del af det fælles forældreskab for skilsmisseforældre.
Skal børnene have lommepenge, skal de have lov at være længe oppe i weekenden, hvad er et rimeligt tøjbudget og skal man gå til den tilmeldte fodboldaktivitet, selvom man ikke længere gider?
Min eksmand og jeg blev ikke ved et trylleslag til symbiotiske-altid-enige forældre, bare fordi vi flyttede fra hinanden. Vi har stadig ikke altid samme syn på, hvad der er bedst for vores drenge – men vi er enige om, og tror på, at vi begge vil dem det bedste. Derfor drøfter vi vores uenigheder og når, som regel, frem til en fælles beslutning. Nøjagtig som vi ville have gjort det, hvis vi havde været gift og boet sammen.
Jeg sætter stor pris på disse diskussioner. De tvinger mig til at reflektere over mine holdninger til mine børn, og sommetider må jeg sande, at jeg ikke altid har patent på den bedste løsning og den rigtige holdning.
Valgte vi at undgå forældreskabets diskussioner, ville vi stadig være uenige. Vi ville blot gemme det væk og indrette os således, at vores børn havde 2 hjem, hvor forskellige regelsæt, værdier og kulturer herskede.
Det skaber ikke den sammenhæng, som er fremmende for mine børns trivsel med 2 hjem.
Jeg kender mange forældre, der ikke bor sammen, og jeg oplever, at de gør sig rigtig umage for at have fornuftige diskussioner med fokus på bolden; børnene.
Vi skal ikke frygte skilsmisseforældres uenigheder, for det er en del af forældreskabet – så længe fokus er på bolden. Ikke på sårede følelser eller magtkampe fra det gamle parforhold.
Som 2 forældre skal vi være i stand til samen at reflektere over og udfordre forældreskabet og vores opdragelsesmetoder. Det er ikke lig med konflikt. Det er en del af vores fælles forældreskab.

Forrige Sådan inddeles de grønne, gule og røde familier
Næste Husker du alenetiden med dit barn?

Om forfatteren

Louise Lisner
Louise Lisner 76 Indlæg

Louise Lisner er skilsmissemor til 2 skønne drenge i en 7/7 ordning. Med en hverdag som alenemor i lige uger, en kæreste med 2 egne børn i ulige uger, en fortid som sammenbragt familie (med sin nuværende kæreste) og en eksmand med en ny kone er erfaringerne mange, når det angår hverdagen i skilsmissefamilien.

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Louise Lisner

Børnegrupper for skilsmissebørn

Jeg fandt hjælp til min søn, da han, ligesom mange andre skilsmissebørn, tumlede med spørgsmål, sorg, tanker og følelser under og efter min skilsmisse. Selvom jeg syntes, at både jeg selv

Louise Lisner

3 genveje til (at undgå) viljestyrke

”Bliver du fristet af den ekstra croissant? Kommer du til lige at se to episoder mere af din yndlingsserie, selv om du burde sove? Så har du brug for mere

Louise Lisner

Når man altid siger på gensyn

For mig er søndag aften en underlig størrelse. Ikke bare fordi, at den nye uge banker på døren, men fordi søndag aften er synonym med skellet mellem ugerne med- og

Louise Lisner

Hvem har ansvaret for de stressede børn?

Der bliver for tiden skrevet en del om børn, der ikke trives pga. stress og angst. Jeg mener, at det er de voksne, der skaber disse følelser hos barnet. Børnene bliver spejlet

Louise Lisner

Jeg er blevet en bedre mor efter skilsmissen

For mig har én af de vigtigste ændringer ved at blive skilt været tiden med mine børn. Ikke kun det at undvære dem, men i højere grad at værdsætte tiden

Louise Lisner

Hvordan gør I med sommerferien?

Ferietid kan udfordre os delefamilier; deleordninger, koordinering og ønsket om en sammenhængene ferie med børnene med tid til både at komme væk og finde roen hjemme. For mig og min

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply