Man bliver jo ikke pludselig enige, bare fordi man bliver skilt

Man bliver jo ikke pludselig enige, bare fordi man bliver skilt

Når jeg taler med folk om min status som skilsmissemor, så er det med få undtagelser altid de samme spørgsmål, og den samme reaktion, som jeg får; formodningen om, at er svært at samarbejde.
Jamen, selvfølgelig er der da uenigheder om børnene og opdragelsen.
Jeg kender ikke nogen forældre, der altid er enige. Faktisk kender jeg rigtig mange forældre, der bor sammen, som diskuterer i et lidt for højt toneleje; uenigheder om opdragelsen og brok over glemte aftaler om børnene. For det hører forældreskabet til, når der indgår 2 individer som hhv. far og mor.
Selvfølgelig er disse diskussioner også en naturlig del af det fælles forældreskab for skilsmisseforældre.
Skal børnene have lommepenge, skal de have lov at være længe oppe i weekenden, hvad er et rimeligt tøjbudget og skal man gå til den tilmeldte fodboldaktivitet, selvom man ikke længere gider?
Min eksmand og jeg blev ikke ved et trylleslag til symbiotiske-altid-enige forældre, bare fordi vi flyttede fra hinanden. Vi har stadig ikke altid samme syn på, hvad der er bedst for vores drenge – men vi er enige om, og tror på, at vi begge vil dem det bedste. Derfor drøfter vi vores uenigheder og når, som regel, frem til en fælles beslutning. Nøjagtig som vi ville have gjort det, hvis vi havde været gift og boet sammen.
Jeg sætter stor pris på disse diskussioner. De tvinger mig til at reflektere over mine holdninger til mine børn, og sommetider må jeg sande, at jeg ikke altid har patent på den bedste løsning og den rigtige holdning.
Valgte vi at undgå forældreskabets diskussioner, ville vi stadig være uenige. Vi ville blot gemme det væk og indrette os således, at vores børn havde 2 hjem, hvor forskellige regelsæt, værdier og kulturer herskede.
Det skaber ikke den sammenhæng, som er fremmende for mine børns trivsel med 2 hjem.
Jeg kender mange forældre, der ikke bor sammen, og jeg oplever, at de gør sig rigtig umage for at have fornuftige diskussioner med fokus på bolden; børnene.
Vi skal ikke frygte skilsmisseforældres uenigheder, for det er en del af forældreskabet – så længe fokus er på bolden. Ikke på sårede følelser eller magtkampe fra det gamle parforhold.
Som 2 forældre skal vi være i stand til samen at reflektere over og udfordre forældreskabet og vores opdragelsesmetoder. Det er ikke lig med konflikt. Det er en del af vores fælles forældreskab.

Forrige Sådan inddeles de grønne, gule og røde familier
Næste Husker du alenetiden med dit barn?

Om forfatteren

Louise Lisner
Louise Lisner 76 Indlæg

Louise Lisner er skilsmissemor til 2 skønne drenge i en 7/7 ordning. Med en hverdag som alenemor i lige uger, en kæreste med 2 egne børn i ulige uger, en fortid som sammenbragt familie (med sin nuværende kæreste) og en eksmand med en ny kone er erfaringerne mange, når det angår hverdagen i skilsmissefamilien.

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Louise Lisner

Jeg er blevet en bedre mor efter skilsmissen

For mig har én af de vigtigste ændringer ved at blive skilt været tiden med mine børn. Ikke kun det at undvære dem, men i højere grad at værdsætte tiden

Louise Lisner

Vemod når ugen slutter

I morgen tidlig går jeg og drengene hjem til deres far for at bytte uge. Jeg er derfor lidt vemodig her til aften. Findes termen Delemor-blues? Kender I det, at jeg

Louise Lisner

Hvornår og hvordan må børn være alene hjemme?

Hverdagen som alene voksen med børn er berigende på mange måder. Mere nærhed med børnene på deres præmisser. Der er begrænsningerne; med kun én voksen, er der mange praktiske ting,

Louise Lisner

Hvornår må børn være alene hjemme?

Hverdagen som alene voksen med børn er berigende. Tid, hvor det bare er dem og jeg samt absolut prioritering af at bruge tiden rigtigt. Så er der begrænsningerne. At stå

Louise Lisner

Kære forældre; vi er gode nok!

Vi vælter hovedløse rundt mellem veganermad, speltboller, selvoptagethed og curlingebørn. Konstant bliver vi slået i hovedet med, at alt, hvad vi gør, er forkert; for meget eller for lidt.

Louise Lisner

Børnegrupper for skilsmissebørn

Jeg fandt hjælp til min søn, da han, ligesom mange andre skilsmissebørn, tumlede med spørgsmål, sorg, tanker og følelser under og efter min skilsmisse. Selvom jeg syntes, at både jeg selv

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply