Kan familien blive FOR stor?

Kan familien blive FOR stor?

Jeg har altid selv været en del af en stor familie. 3 søskende og en halv søster. I bund og grund har jeg altid betragtet min halv søster, som en søster, på lige fod med mine andre søskende. Med 5 børn i en familie, kan det vist godt kaldes en stor familie. Og jeg har elsket det altid. Tænk, at man altid har mennesker omkring sig. Jeg kunne altid lege med mine søskende, hvis veninderne ikke kunne. Og det var aldrig kedeligt til fødselsdage og jul. Vi var jo en fest i os selv.
I dag består min egen familie af 4 børn, hvilket jo så også udgør en stor familie. Men som voksen i en stor familie, har jeg faktisk lyst til endnu flere mennesker omkring mig. Jeg holder meget af at have gæster og være på besøg hos andre. Socialt samvær er lige mig.
Da jeg var barn mærkede jeg ikke en forskel på, at vi ikke var rigtige søskende. Det gør jeg, efter jeg er blevet voksen. Der er til tider markant forskel på, hvordan vi bliver behandlet. Jeg er egentlig også tilhænger af, at man ikke behandles ens, men alle bør behandles med respekt…
Jeg mærker faktisk også en stor udfordring i, at være en stor familie. Der er ikke længere plads. Plads til at vi er 6 der ankommer. Vi bliver ikke set på, som mennesker der er godt selskab, men som stor familie, så fylder meget, pladsmæssigt. Vi har til tider fået at vide; Vi har simpelthen ikke plads, vi invitere jer en anden dag…. Eller; Jeg ved simpelthen ikke om vi har plads til i også kommer….
Derfor er jeg også kommet frem til, at jeg ikke længere vil være et pladsproblem. Hverken min familie eller jeg er et pladsproblem. Vi er, hvis jeg selv skal sige det, 6 fantastiske mennesker, der ELSKER godt selskab. Både min familie og jeg skal føle os velkommen, de steder vi kommer.
Jeg har altid lært; Hvis der kommer en ekstra, så finder vi plads. Og spiser de med, så må vi deles om den mad der er. Og det er den filosofi jeg selv bruger! 😀
Andre store familier, der oplever at blive fravalgt til sammenkomster, pga. størrelsen på familien?
God søndag aften!
Kram Hanne

Forrige Fri-weekend, børnefri - kært barn har mange navne...
Næste Hvad vi brugte vores fri-weekend på...

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

En sammenbragt familie…

Hvad er en sammenbragt familie egentlig? Hvem definere hvad en sammenbragt familie? Inden jeg selv fik min egen sammenbragte familie, var jeg overbevist om, at det mindede meget om en almindelig

Bonusmor uden filter

Kom-mu-ni-ka-tion er en svær ting..

Kommunikation kan være rigtig svært – både som skilsmissefamilie og som kernefamilie. Som skilsmissefamilie kan det være svært at finde balance i, hvordan, hvor ofte og meget kommunikation man skal

Bonusmor uden filter

En masse tanker…

Jeg har længe tænkt på at starte en blog om dét, at være bonusmor. Jeg har gjort mig enormt mange overvejelser. Hvordan skal “tonen” være?, Hvordan vil de “berørte” læsere

Bonusmor uden filter

Kalder alle drengemødre..

Nu er jeg biologisk mor til 2 piger. Fra jeg har været 8 år gammel, har jeg kun boet med mine 2 søstre, så jeg er på vildsom udebane når

Bonusmor uden filter

En glemt sok…

Hvor mange har ikke prøvet at glemme en sok, et par bukser eller en trøje hos den anden forældre? Det er da pisse irriterende hele tiden at mangle, jeg har

Bonusmor uden filter

Hvilke forventninger har du egentlig?

Ja, hvad forventer du egentlig af dine børn? Her tænker jeg overordnet på, hvad de selv kan, og hvad de bør kunne. Er du typen der hjælper meget eller er

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply