Kan familien blive FOR stor?

Kan familien blive FOR stor?

Jeg har altid selv været en del af en stor familie. 3 søskende og en halv søster. I bund og grund har jeg altid betragtet min halv søster, som en søster, på lige fod med mine andre søskende. Med 5 børn i en familie, kan det vist godt kaldes en stor familie. Og jeg har elsket det altid. Tænk, at man altid har mennesker omkring sig. Jeg kunne altid lege med mine søskende, hvis veninderne ikke kunne. Og det var aldrig kedeligt til fødselsdage og jul. Vi var jo en fest i os selv.
I dag består min egen familie af 4 børn, hvilket jo så også udgør en stor familie. Men som voksen i en stor familie, har jeg faktisk lyst til endnu flere mennesker omkring mig. Jeg holder meget af at have gæster og være på besøg hos andre. Socialt samvær er lige mig.
Da jeg var barn mærkede jeg ikke en forskel på, at vi ikke var rigtige søskende. Det gør jeg, efter jeg er blevet voksen. Der er til tider markant forskel på, hvordan vi bliver behandlet. Jeg er egentlig også tilhænger af, at man ikke behandles ens, men alle bør behandles med respekt…
Jeg mærker faktisk også en stor udfordring i, at være en stor familie. Der er ikke længere plads. Plads til at vi er 6 der ankommer. Vi bliver ikke set på, som mennesker der er godt selskab, men som stor familie, så fylder meget, pladsmæssigt. Vi har til tider fået at vide; Vi har simpelthen ikke plads, vi invitere jer en anden dag…. Eller; Jeg ved simpelthen ikke om vi har plads til i også kommer….
Derfor er jeg også kommet frem til, at jeg ikke længere vil være et pladsproblem. Hverken min familie eller jeg er et pladsproblem. Vi er, hvis jeg selv skal sige det, 6 fantastiske mennesker, der ELSKER godt selskab. Både min familie og jeg skal føle os velkommen, de steder vi kommer.
Jeg har altid lært; Hvis der kommer en ekstra, så finder vi plads. Og spiser de med, så må vi deles om den mad der er. Og det er den filosofi jeg selv bruger! 😀
Andre store familier, der oplever at blive fravalgt til sammenkomster, pga. størrelsen på familien?
God søndag aften!
Kram Hanne

Forrige Fri-weekend, børnefri - kært barn har mange navne...
Næste Hvad vi brugte vores fri-weekend på...

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

De der X´er…

Hvad er det egentlig lige med dem… Samtaleemnet på jobbet går til tider på de der X´er. Både vores egne, men også kæresten/mandens. Der findes 2 slag x´er. Dem der

Bonusmor uden filter

Sommerferien – Let the show begin

Vores planlægning af sommerferie starter allerede i december/januar. Det gør det fordi jeg skal indgive ferie tidligt på mit job. Det er tidligt, I know. Men det er sådan det

Bonusmor uden filter

Farsdag – og andre begivenheds-dage…

Vi nærmer os farsdag og for mig betyder den dag lige meget som så mange andre begivenheds-dage. Jeg elsker Valentins dag, mors – og farsdag lige så højt som fødselsdage og juleaften.

Bonusmor uden filter

Day one, all by my self….

Så er K smuttet afsted på øvelse og jeg er igen alene med tøserne ? Jeg indrømmer gerne at jeg nyder de dage, vi har helt alene, men Gud hvor

Bonusmor uden filter

Fast rutine eller freestyle?

Det er altid et puslespil at få div. familie arrangementer til at gå hånd i hånd med livet som skilsmissebarn. Både mor og far vil jo gerne, at barnet/børnene deltager

Bonusmor uden filter

Julen med delebørn

December er godt i gang og for en jule-elsker som mig,er det fantastisk at have hele 24 dage at nyde det i.. eller, jeg snød i år og startede allerede

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply