Kalder alle drengemødre..

Kalder alle drengemødre..


Nu er jeg biologisk mor til 2 piger. Fra jeg har været 8 år gammel, har jeg kun boet med mine 2 søstre, så jeg er på vildsom udebane når det kommer til drengebørn.
Jeg er simpelthen i tvivl om jeg har for store forventninger til drengen, kontra hvad der er normalt?! Så helt oprigtig i tvivl om det for vores familie handler om prioriteringer i opdragelsen eller om min manglende viden om drengebørn.. ?
Er der så stor forskel på drenge og piger? Jo jo, jeg ved da nok der er forskel på kønnet, bevares ? Og jeg har også altid hørt og læst at drenge er et par år bagud i udviklingen. Så langt så godt!
Hvad kan man reelt forvente af et drengebarn på 11 snart 12 år? Er det for meget forlangt at han selv sørger for at få aftaler i hus, med den viden der nu skal til? Og selv vide hvornår han har fri fra skole? Evt selv tage bussen hjem? At han selv sørger for at huske lektier osv? Der er meget, i min verden, almen viden der mangler..
Han er enormt omsorgsfuld og gør absolut som han får besked på, men der er ingen selvstændighed at spore.. men er der overhovedet det i en dreng på knap 12 år?  Eller er det fordi vi er ved at ramme teen-tiden? ??‍♀️
Jeg har jo kun min datter på knap 10 år at sammenligne med og der må jeg konstatere at hun er noget mere selvstændig.. ? men igen, der er 2 år mellem dem, det kan måske forklare årsagen?!
Det skal siges at jeg kan være lidt kynisk over for mine børn, når det handler om at være selvstændig. Man lærer meget af at lave fejl, er min filosofi.. Så de bliver tvunget til at være selvstændige, til tider ved jeg de vil fejle, men jeg lader dem gøre det og hjælper dem så i land efterfølgende. Jeg er ikke helt sikker på det er den måde mine bonusbørn opdrages på.. hvilket også kan være årsagen til manglende selvstændighed?!
Nå, drengemødre.. hjælp mig lige her, jeg har brug for at blive klogere ?
Rigtig god weekend ❤
Kram Hanne ?
 

Forrige Fastelavn, er mit navn...
Næste Hvordan kan du hjælpe dine børnebørn i en skilsmisse?

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Så sluttede julen – nåede vi det hele?

Julen er på en og samme tid magisk og stressende. Det var den for mit vedkommende også i år. Jeg havde en vision om at nyde øjeblikket og være tilstede,

Bonusmor uden filter

Skal du have nye bryster??

Kender i det – man har sparret op til noget man har brændt for rigtig længe. Jeg har et kæmpe ønske om 2 kosmetiske operationer – og det har jeg

Bonusmor uden filter

Farsdag – og andre begivenheds-dage…

Vi nærmer os farsdag og for mig betyder den dag lige meget som så mange andre begivenheds-dage. Jeg elsker Valentins dag, mors – og farsdag lige så højt som fødselsdage og juleaften.

Bonusmor uden filter

En masse tanker…

Jeg har længe tænkt på at starte en blog om dét, at være bonusmor. Jeg har gjort mig enormt mange overvejelser. Hvordan skal “tonen” være?, Hvordan vil de “berørte” læsere

Bonusmor uden filter

Siger du nogen gange nej – bare fordi du har lyst?

Jeg har holdt en “lille” pause fra bloggen. Det har været nødvendigt og sådan er det sommetider. Især i mit liv. Jeg har stort behov for at kunne trække stikket

Bonusmor uden filter

Er det okay med alenetid i fællestid??

Vores tid med vores børn er enormt vigtig og vi sætter stor pris på tiden. Om lidt er de jo fløjet og så kommer der masser alenetid til K og

7 Comments

 1. Pernille Lærke
  februar 02, 16:28 Reply

  Jeg tror helt klart at piger er mere selvstændige end drenge er.
  Men en dreng i den alder ville godt kunne være selvstændig, tror det ligger naturligt i dem, altså enten er de, eller så er de ikke. Og hvis de ikke er, så må man hjælpe på vej med klare instrukser over hvad der forventes af ham 🙂

 2. Pernille P
  februar 02, 16:52 Reply

  Min søn er 12 og der er kæmpe forskel på ham og hans jævnaldrende. Både hvad de må og hvad de gør af sig selv. Herhjemme henter og bringer vi vores børn til alt. Dog går De en gang imellem til og fra skole. Men at pakke taske skole og sport, legeaftaler og aktiviteter i fritids klub, oprydning og rengøring af værelse står barnet selv for (med lidt tilsyn og påmindelse) Madpakken kan han altså også smører selv når han bliver bedt om det men ikke noget han skal gøre. Synes de store unger har en pakket hverdag, og det er forskelligt hvor meget de kan rumme. Tænker at det er noget de lige Så stille lærer efterhånden om det er drenge eller piger. Jeg kan ikke huske hvornår min 12 årige har fri hver dag, det burde man som mor vel have styr på? Spørg, påmind og hjælp, pludselig kan se selv og er klar til at flytte hjemme fra (håber jeg?).

 3. Dorte Meier
  februar 02, 17:05 Reply

  Som drengemor til nu en på 15 og en på 17. Har jeg fra de var små lært dem ansvarlighed. Fra de gik i 1 kl. Skulle de begge selv huske på idrætstøj, de fag de havde og de rigtige bøger med. De var ikke mere end 9-10 år så kunne jeg sende dem til købmanden og handle de rigtige varer ind. Og sådan kan jeg fortsætte. Det er forældrene der lærer børnene ansvar. Min bonus søn der er 14 idag er pænt bagud, men har heller ikke fået liv til at være selvstændig og lære at have ansvar og pligter .. Så stil krav til de unge mennesker, du hjælper dem i sidste ende ..

 4. Laila Laibjørn
  februar 02, 17:53 Reply

  Nu har jeg 2 drenge og to piger, og i mit tilfælde har drengebørnene været mest selvstændige mht eks. at gå hjem efter skole fra 1. klasse og være alene hjemme til mor eller far kom hjem. Malthe på 10 tager selv bussen fra Sindal til Hjørring og hjem igen og har gjort det i snart 1 år. Jeg tror tit det er et spørgsmål om at mødre ofte er mest knyttet til drengebørn (ser dem som “svagere”) og derfor ikke tør give dem ansvar. Bevares drenge er mere flyvske og bliver ofte lettere at distrahere, men her hos os har vi stillet de samme krav og forventninger til begge køn – og det ser ud til at drengene udviser mere selvstændighed., på nogle områder og pigerne på nogle andre. Faderen har altid deltaget meget aktiv i opdragelse og jeg har ofte været mest pylret overfor drengene ( deraf mintidlihere statement) men har givet mig når manden min har sagt at drengene sagtens kan, havde min mand ikke været så deltagende, er jeg sikker på at drengene havde været mere hjælpeløse. Så konklusion: en stærk mandelig rollemodel for drengebørn, og en mor der giver lov?

 5. Sisse
  februar 02, 18:52 Reply

  Tobias på 9 år, sørger selv for legeaftaler, tager selv til/fra fritidsaktiviteter, har ugentlige pligter og cykler selv til og fra skole. Jeg er stor tilhænger at ‘det du kan selv, skal du selv’
  Det gælder også bonusbarnet på 6 år. Der er kravene naturligvis tilpasset hans alder. Han cykler dog også selv til/fra skole, har ugentlige pligter og er ansvarlige for egne ting og for at passe på sine ting/overtøj i skolen. – ligesom Tobias på 9 år er.
  Jeg tror på at de lære af at få ansvar og også af at fejle – for at kunne opleve og vokse af succeserne, når tingene lykkes for dem.

 6. Sofie Kiil Nielsen
  februar 02, 19:57 Reply

  Tænker jer det drejer sig om opdragelse. Nu befinder der sig jo to teenagere i huset her og jeg har kendt dem siden de var små.
  Der er forskel men her i huset er det mere glemsomhed der spiller ind og pt teenagere hjerne? de har begge været rigtig gode til at tage ansvar for lektier, aftaler mm. Taget del i opgaver hjemme og også der givet ansvar, fejlede det var det også ok.
  Der er kæmpet med deres mor som ikke har ment at de var store nok til noget som helst. Hos os fik de lov og voksede med det. Tænker det er med at give opgaver og ansvar han kan vokse med ☺️

 7. Ninna
  februar 02, 20:06 Reply

  Jeg tror både alder og køn spiller ind. Og selvfølgelig deres personlighed. Vi har tre drenge under taget -to er mine, én er mandens og de er 15, 17 og 21 år. De kunne en del da de var 9-10-11 år.. så ramte præpuberteten dem og det var som om ALT det de havde lært forsvandt fra deres små teenage hjerner. Eksempel: Min søn kommer ind i stuen og går lige forbi spisebordet og hen mod mig i sofaen. Jeg spørger; Mikkel, gider du tage den seddel der ligger på spisebordet med til mig? Drengen stopper op, kigger undrende på mig og siger: ‘Spisebordet..? Hvad er det?’ – Sand historie!
  Jeg vil anbefale dig at læse bogen ‘Din teenager skal coaches ikke opdrages’ af Arne Nielsson. Jeg tror både køn og alder gør en store forskel.
  Han er ældre og burde være klogere og mere fornuftig end en 8 årig, men puberteten kommer nok snigende og ødelægger hans opfattelse for en tid.
  Min på 21 er ved at få sine færdigheder tilbage. Men det kræver mere at have teenagere end 4,5,6 årlige. Man forventer mere af dem, men får mindre… Vi har også en 13 årig pige, som dog bor hos sin mor, hun er noget mere med, men sket ikke så meget som da hun var 11.
  Held og lykke med at overleve indtil de pludselig bliver voksne<3

Leave a Reply