Juletur til Berlin

K og jeg har været kærester i næsten 4 år og vi har gjort det til en tradition at tage på storby-forlænget-weekend i december måned. Væk fra stress og jag.
Det gjorde vi også i år. Turen gik til Berlin i sidste weekend. Det var fantastisk at kunne lade op til juleferien med alle 4 børn. Selvom det er dejligt og hyggeligt med alle børnene, er det for mit sind også enormt krævende. Også selv vi ingen planer og forventninger har. Det er desværre en af følgerne fra min stress.
Berlin er så vidunderlig smuk i julen. Alle julemarkederne og belysningen. Jeg bliver fuldstændig blæst omkuld. Men lige så smukt det er, lige så frygtindgydende var det. Tanken om hvad der skete sidste år, på netop et af de markeder vi var på, sidder dybt i mig. Der gik politi rundt, de fleste med gevær. Det gav en form for tryghed, men jeg tror i bund og grund det er en falsk tryghed. For dem der vil ødelægge det hele for andre, skal nok finde en vej. Jeg tænker politiet gør det svære for dem, men ikke umuligt. Den frygt sidder altså i mig.

K blev en smule sindsyg af mig, når et af mine utallige spørgsmål om, hvordan jeg skulle reagere i en given situation. Eks, hvad jeg skulle gøre, hvis en bil sprang i luften, hvordan jeg kunne gemme mig bedst osv.. det lyder dumt, men det er simpelthen min måde at reagere på, at blive praktisk.
Når jeg forsøgte at glemme tankerne om terror væk, så nød jeg det. Bare ham og jeg. Et lækkert hotel, vi bruge ofte secret escapes til at finde hoteller, lækre og billige. Og så boede vi centralt.


Både K og jeg har stor interesse i Anden Verdenskrig ( eftersom han er soldat, giver det også god mening) og der har Berlin virkelig noget at byde på. Denne gang tog vi i Sachsenhausen, en KZ lejer. Det var skræmmende, hvordan det hele foregik og hvordan man i den tid, behandlede Jøderne.

Jeg tog ikke selv ret mange billeder, jeg var for det første helt væk i historien, men jeg havde egentlig også behovet for at være i øjeblikket og ikke se det hele igennem et kamera.
Vi besøgte også et mindesmærke for jøder, hvor der er lavet et underjordisk museum. Det viser helt almindelige familie, hvordan dele af familierne døde under krigen. Der var bl.a. et brev fra en 12 årig pige, som vidste hun ikke ville vende hjem. Jeg kneb sku en tåre, eller 2. Det var hård kost. Vi lejede en engelsk oversætter, hvilket gjorde vi gik en hel del mere ud af besøget.
Shopping er ikke min stærke side, når jeg er på ferie, så det var begrænset hvor meget shopping det blev til.
Jeg vil til en hver tid anbefale at tage en alene weekend uden børn, det er så vigtigt at pleje forholdet, for at kunne stå sammen  i hverdagen ❤️
Rigtig god torsdag aften ?
Kram Hanne ?

Forrige Hvordan forenes glæde over skilsmissen og sorg over det mistede?
Næste 1 dag til jul - er vi klar?

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

En glemt sok…

Hvor mange har ikke prøvet at glemme en sok, et par bukser eller en trøje hos den anden forældre? Det er da pisse irriterende hele tiden at mangle, jeg har

Bonusmor uden filter

En lille lyd..

Der har været lidt stille på bloggen og det er der en grund til. Faktisk flere grunde. Den ene grund er, at soldaten har været på øvelse i knap 4

Bonusmor uden filter

1 dag til jul – er vi klar?

Vi slipper alle tøjler i år og holder jul på landet. Jeg har ingen forventninger til juleaften og satser bare på at få en hyggelig aften. Vi har alle 4 børn, så

Bonusmor uden filter

Dag 2 som “alene-mor”

K er smuttet på øvelse, og skal være der, de næste knap 2 uger. Det vil sige at jeg får en weekend, hvor jeg er helt alene. Ingen børn eller

Bonusmor uden filter

Hvornår og hvornår ikke ?

Nogen gang må man som deleforældre bide i det sure æble og accepter ting, der måske ikke helt stemmer overens med egen overbevisning. Og har jeg faktisk gjort. Det er

Bonusmor uden filter

En lille kort Update herfra..

Bloggen har været lidt forsømt, og det er der egentlig ikke en særlig grund til. Andet end at jeg har haft nogle travle dage siden årets start og hver gang

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply