Juletur til Berlin

K og jeg har været kærester i næsten 4 år og vi har gjort det til en tradition at tage på storby-forlænget-weekend i december måned. Væk fra stress og jag.
Det gjorde vi også i år. Turen gik til Berlin i sidste weekend. Det var fantastisk at kunne lade op til juleferien med alle 4 børn. Selvom det er dejligt og hyggeligt med alle børnene, er det for mit sind også enormt krævende. Også selv vi ingen planer og forventninger har. Det er desværre en af følgerne fra min stress.
Berlin er så vidunderlig smuk i julen. Alle julemarkederne og belysningen. Jeg bliver fuldstændig blæst omkuld. Men lige så smukt det er, lige så frygtindgydende var det. Tanken om hvad der skete sidste år, på netop et af de markeder vi var på, sidder dybt i mig. Der gik politi rundt, de fleste med gevær. Det gav en form for tryghed, men jeg tror i bund og grund det er en falsk tryghed. For dem der vil ødelægge det hele for andre, skal nok finde en vej. Jeg tænker politiet gør det svære for dem, men ikke umuligt. Den frygt sidder altså i mig.

K blev en smule sindsyg af mig, når et af mine utallige spørgsmål om, hvordan jeg skulle reagere i en given situation. Eks, hvad jeg skulle gøre, hvis en bil sprang i luften, hvordan jeg kunne gemme mig bedst osv.. det lyder dumt, men det er simpelthen min måde at reagere på, at blive praktisk.
Når jeg forsøgte at glemme tankerne om terror væk, så nød jeg det. Bare ham og jeg. Et lækkert hotel, vi bruge ofte secret escapes til at finde hoteller, lækre og billige. Og så boede vi centralt.


Både K og jeg har stor interesse i Anden Verdenskrig ( eftersom han er soldat, giver det også god mening) og der har Berlin virkelig noget at byde på. Denne gang tog vi i Sachsenhausen, en KZ lejer. Det var skræmmende, hvordan det hele foregik og hvordan man i den tid, behandlede Jøderne.

Jeg tog ikke selv ret mange billeder, jeg var for det første helt væk i historien, men jeg havde egentlig også behovet for at være i øjeblikket og ikke se det hele igennem et kamera.
Vi besøgte også et mindesmærke for jøder, hvor der er lavet et underjordisk museum. Det viser helt almindelige familie, hvordan dele af familierne døde under krigen. Der var bl.a. et brev fra en 12 årig pige, som vidste hun ikke ville vende hjem. Jeg kneb sku en tåre, eller 2. Det var hård kost. Vi lejede en engelsk oversætter, hvilket gjorde vi gik en hel del mere ud af besøget.
Shopping er ikke min stærke side, når jeg er på ferie, så det var begrænset hvor meget shopping det blev til.
Jeg vil til en hver tid anbefale at tage en alene weekend uden børn, det er så vigtigt at pleje forholdet, for at kunne stå sammen  i hverdagen ❤️
Rigtig god torsdag aften ?
Kram Hanne ?

Forrige Hvordan forenes glæde over skilsmissen og sorg over det mistede?
Næste 1 dag til jul - er vi klar?

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Siger du nogen gange nej – bare fordi du har lyst?

Jeg har holdt en “lille” pause fra bloggen. Det har været nødvendigt og sådan er det sommetider. Især i mit liv. Jeg har stort behov for at kunne trække stikket

Bonusmor uden filter

En lille lyd..

Der har været lidt stille på bloggen og det er der en grund til. Faktisk flere grunde. Den ene grund er, at soldaten har været på øvelse i knap 4

Bonusmor uden filter

Efterårsferie – hvad er jeres plan?

Det spørgsmål har jeg fået en del gange. Og ikke kun op til efterårsferien, men generelt ved fridage og ferier. Det forventes at der er lavet planer, der skal jo

Bonusmor uden filter

Kunsten at tie

For dem der kender mig privat, ved at jeg snakker meget og altid har en holdning til mange ting. Altid har noget at fortælle, fordi jeg mangler et filter der

Bonusmor uden filter

En sammenbragt familie…

Hvad er en sammenbragt familie egentlig? Hvem definere hvad en sammenbragt familie? Inden jeg selv fik min egen sammenbragte familie, var jeg overbevist om, at det mindede meget om en almindelig

Bonusmor uden filter

Fredag aften alene…

Med 4 børn ? Så helt alene er det ikke! Herhjemme gør K og jeg enormt meget ud af, at der skal være plads til vi begge to kan komme

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply