Hvordan gør I med sommerferien?

Hvordan gør I med sommerferien?

Ferietid kan udfordre os delefamilier; deleordninger, koordinering og ønsket om en sammenhængene ferie med børnene med tid til både at komme væk og finde roen hjemme.
For mig og min familie på kryds og tværs har alle fået det som de ville.
Det hænger sammen med planlægning og god tid, for det med at være i god tid er afgørende.

Der bliver rystet på hovedet af mig, når jeg i januar begynder at sende sms’er ud, men pludselig er ferieønskerne til arbejdspladserne leveret, ferier planlagt i det løse rundt omkring, og så er koordinering pludselig en by i Rusland!
Så omkring 1. januar ser min telefon således ud i sms-feltet til både min eksmand og min kæreste:
’Hvordan med sommerferie i år?’.
3 dage efter: ’Har du set min sms om sommerferie?’
På 5. dagen: ’Halloooooo, hvad med sommerferie? Det er ikke for at være nipset, MEN…’

Min kæreste bliver skræmt af, at den eventyrlystne og sjove kæreste pludselig forvandler sig til at være rigid og kontrollerende. Min eksmand sukker over, at jeg nu IGEN er kontrollerende og rigid.

Når de undrende ytrer sig om, at vi jo kun er i januar, så himler jeg med øjnene ’er du klar over, hvor meget der skal gå op i en højere enhed?!’ For det er jo ikke kun mig og min eksmand og min kæreste. Nej; det er også min nye kærestes eks og hendes nye kæreste. Rent pyramidespil som kan fortsætte i evige forgreninger, og som kræver koordinering og tid.

Sommerferien blev i år fastlagt sådan, at den normale 7/7 ordning er skiftet ud med 14 dage med børn og 14 dage uden. For vi var i god nok tid til, at alle hjem kunne koordinere på kryds og tværs.
14 dage uden ungerne er lang tid.

Jeg er tryg ved, at de er i gode hænder og får en masse skønne oplevelser med deres far og bonusmor.
Jeg forsøger at holde mig ajour med, hvad drengene skal i ferien uden mig, for på den måde kan jeg gå og snakke med dem om deres ferie som helhed og være sammen med dem om at glæde sig. Jeg forestiller mig, at det bliver mindre fragmenteret for dem, at vi i de 2 hjem behandler deres ferie som helhed.
Men helt ærligt – jeg bliver hamrende forvirret af denne ferieplanlægning. Uger der byttes rundt, og planlægning på kryds og tværs i lige og ulige uger – mit overblik vakler.

Jeg har mange gange inde i hovedet løbet ugerne igennem. ‘Er det i uge 30 jeg er uden børn?’ ‘Nej, det er jo en lige uge!’ ‘Nej-jo-nej-jo, vi kan godt, det er jo den uge, børnene ikke er her!’ ‘Eller vent lidt.. er de nu det?’.
Det at være deleforælder bør være hamrende betydningsfuldt på et CV og give point for evnen til overblik og koordinering. For ikke at tale om samarbejde og planlægning.

Forrige Kirsebær cheesecake parfait uden sukker og brug af ovn
Næste Lær at tilgive - sådan gør du helt konkret

Om forfatteren

Louise Lisner
Louise Lisner 76 Indlæg

Louise Lisner er skilsmissemor til 2 skønne drenge i en 7/7 ordning. Med en hverdag som alenemor i lige uger, en kæreste med 2 egne børn i ulige uger, en fortid som sammenbragt familie (med sin nuværende kæreste) og en eksmand med en ny kone er erfaringerne mange, når det angår hverdagen i skilsmissefamilien.

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Louise Lisner

Hvordan er det nu med julen i skilsmissefamilien?

Julen nærmer sig, og det er en tid, der kræver ekstra koordinering i delefamilien. Er vi fx fleksible og sørger for, at børnene kan være en del af traditionerne familierne

Louise Lisner

Hvem har ansvaret for de stressede børn?

Der bliver for tiden skrevet en del om børn, der ikke trives pga. stress og angst. Jeg mener, at det er de voksne, der skaber disse følelser hos barnet. Børnene bliver spejlet

Louise Lisner

Kære forældre; vi er gode nok!

Vi vælter hovedløse rundt mellem veganermad, speltboller, selvoptagethed og curlingebørn. Konstant bliver vi slået i hovedet med, at alt, hvad vi gør, er forkert; for meget eller for lidt.

Louise Lisner

Når man altid siger på gensyn

For mig er søndag aften en underlig størrelse. Ikke bare fordi, at den nye uge banker på døren, men fordi søndag aften er synonym med skellet mellem ugerne med- og

Louise Lisner

Gode råd; sådan trives mine børn bedre i deres deleordning

Da jeg blev skilt, var der meget at lære om at have børn i en deleordning. Med tiden har jeg erfaret, at det er små detaljer, der kan gøre udslaget

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply