Hvilke forventninger har du egentlig?

Hvilke forventninger har du egentlig?

Ja, hvad forventer du egentlig af dine børn? Her tænker jeg overordnet på, hvad de selv kan, og hvad de bør kunne. Er du typen der hjælper meget eller er du i den anden grøft og forventer børnene selv kan til det modsatte er bevist?
Jeg aner ikke hvad der er rigtig eller forkert, jeg har ikke læst bøger om emnet, men jeg kender min mavefornemmelse og det er den jeg arbejder ud af. Nogen gang hjælper en artikel eller veninde med at guide i hvilken retning min mavefornemmelse skal pege, men overordnet set, så tager jeg den altså på gefülen.. Jeg bruger nogle gangen dette disse, som guide;Vi har tilsammen en pige på 6, 8 og 9 år samt en dreng på 11 år. Jeg kan godt mærke forskel på mine børn og mine bonusbørn. De kommer fra 2 vidt forskellige opdragelser og jeg har tydeligt større forventninger til børnene end andre. Eks forventer jeg at de bære deres egen skoletaske fra de starter i skole, at de fra 9-10 års alderen selv sørger for at få oplyst, at de har lektier for, at de sagtens selv kan tage bussen hjem og de kam tåle at tabe i spil – jep, jeg er den type mor, der ikke lader børnene vinde.
Jeg er af den overbevisning at V på 9 år, er så selvstændig og ansvarlig, fordi jeg netop har givet hende troen på, at hun godt selv kan. Hun har fejlet, flere gange. Hun har stået et tilfældigt sted, fordi hun glemte at stå af bussen. Vi fik hende hentet og hun har taget adskillige busture siden. Jeg har hjulpet hende på rette spor og hun vokser med opgaverne.
Jeg elsker at se hende stå i et køkken og selvom opskriften siger 1 time og hun stadig ikke er færdig efter 2,5, så er hendes stolthed det hele værd. Når bonusbror ikke vil røre kødet, fordi det er “ulækkert” så tager hun over, for “det nytter jo ikke noget, så får vi jo aldrig mad” Fuck jeg har opdraget hende godt, hvis jeg selv må sige det! ??
Jeg har også den overbevisning at et barn skal forsøge selv, og hvis det ikke lykkedes, så hjælper jeg. Dertil skal det siges, at jeg stadig kan hjælpe på vej, de skal bare vide at, det at fejle er en del af det at lære.
Når det så er sagt, så kører jeg stadig mine piger til sport, dog forventer jeg at de selv pakker det, de skal bruge. V på 9 år er ordens menneske og har rimelig styr på hendes ting ( bevares, det kam glippe for selv den bedste) hvorimod hende på 6 år, hun er som en sommerfugl, en smuk sommerdag. Hun husker intet og er meget ukoncentreret. Jeg plejer at sige at V bliver professor eller leder med hendes struktur og retfærdighedssans, hvor J bliver hende der rejser verden rundt og giver mig dårlige nerver ? ( Hvis de bliver alt andet, bliver jeg mindst lige så stolt, bare lige så vi har det, på det rene!)
Og jeg er sku også en pyllermor til tider (ofte hvis du spørger K ??‍♀️) Regner det, behøver V ikke gå hen og hente J, så henter jeg dem i hver deres dus/SFO. De skal ikke lide overlast ?? Og der er sikkert 100 andre situationer hvor jeg heller ikke er så “hård” men det hele handler om balance..
Hvad forventer du af dine børn og bonusbørn – mærker du forskel?
God aften!
Kram Hanne

Forrige Hvordan kan jeg hjælpe min bonusdatter, der mistrives?
Næste Jeg er blevet en bedre mor efter skilsmissen

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Hvornår og hvornår ikke ?

Nogen gang må man som deleforældre bide i det sure æble og accepter ting, der måske ikke helt stemmer overens med egen overbevisning. Og har jeg faktisk gjort. Det er

Bonusmor uden filter

Kunsten at tie

For dem der kender mig privat, ved at jeg snakker meget og altid har en holdning til mange ting. Altid har noget at fortælle, fordi jeg mangler et filter der

Bonusmor uden filter

At mindske hverdagens konflikter…

Sponsoreret indlæg Når man er så stor en familie som vores, som halvdelen af tiden rummer 4 børn og 2 voksne, samt en kat og et hamster, så er alt

Bonusmor uden filter

Noget må laves om…

Øv, hvor jeg kommet ind i en dårlig vane, med konstant at være for sent på den. Besvares, hvis i spørger min familie, vil de sige at det altid har

Bonusmor uden filter

Kalder alle drengemødre..

Nu er jeg biologisk mor til 2 piger. Fra jeg har været 8 år gammel, har jeg kun boet med mine 2 søstre, så jeg er på vildsom udebane når

Bonusmor uden filter

Fødselsdag i familien

Min mindste datter havde i går fødselsdag. 6 år! Hvor blev de lige af? – Første skole dag var i torsdags, så hun har faktisk haft mere fokus på det

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply