Børnegrupper for skilsmissebørn

Børnegrupper for skilsmissebørn

Jeg fandt hjælp til min søn, da han, ligesom mange andre skilsmissebørn, tumlede med spørgsmål, sorg, tanker og følelser under og efter min skilsmisse.
Selvom jeg syntes, at både jeg selv og min x-mand taklede vores skilsmisse godt, var vores ældste søn alligevel mere påvirket, end vi havde set. Han gik længe alene med sine tanker, og troede, han var den eneste, der følte, som han gjorde. Meget af det, han tumlede med, troede han var ‘forbudte’ tanker, og derfor talte han ikke om det.

Ræk ud efter professionel hjælp til dit barn

Jeg var selvfølgelig klar over, at børnene led under skilsmissen, men jeg tænkte ikke på at række ud efter professionel hjælp til børnene. Min x mand og jeg var jo fornuftige og håndterede skilsmissen fint og med fokus på vores børn – mente vi ihvertfald selv. Paradoksalt nok blev det et af problemerne; at vi netop var fornuftige og enige om de fleste ting, og derfor ikke kom i kontakt med myndigheder eller instanser, der kunne fortælle os, hvor vi fik hjælp under skilsmissen, eller hvordan vi kunne støtte vores børn gennem den svære tid.

Hjælp til skilsmissebørn gennem samtaler med andre børn

Min ældste søn havde ikke snakket højt om sine tanker, og hverken hans far eller jeg havde formået at samle ordentligt op på, hvordan han EGENTLIG havde det, og hvad han mon gik og tænkte på. Under et besøg hos sundhedsplejersken på skolen, fortalte han, at han var rigtig ked af, at hans forældre ikke længere boede sammen, og at mange ting var svært i det nye liv. Det kom fuldstændig bag på både hans far og jeg, da han udadtil virkede glad og som i trivsel. I bagklogskabens klare lys, kan jeg sagtens se, at han ikke havde det så godt, som jeg håbede på. Hans adfærd havde ændret sig, men jeg havde nok travlt med at overbevise mig selv om, at børnene klarede det fint.

Vi fik hjælp gennem børnegrupper hos Statsforvaltningen

Heldigvis kunne sundhedsplejersken fortælle, at Statsforvaltningen stod for såkaldte børnegrupper, hvor børnene mødtes i mindre grupper. Her var ordet frit – faktisk havde børnene ‘tavshedspligt’, så det lugtede lidt af hemmelig klub. Med andre ord, fik børnene lov til at tale frit, uden at de voksne, der styrede slagets gang i børnegruppen, fortalte noget videre til forældrene. Gruppen bestod af 8 børn og 2 voksne. De mødtes en gang om ugen og min søn så frem til det med stor fornøjelse. Efter hvert møde kom han opløftet og i strålende humør ud af lokalet. Han havde en enkelt gang en tegning med hjem, hvor der var tegnet et hus med mor og et hus med far, og hvert hus var omgivet af hjerter. Jeg forestiller mig, at tegningerne blev lavet under snakke om, at man godt må elske både far og mor i hver deres huse, og godt må have sit hjerte begge steder.
Senere fortalte han mig også, at samtalegruppen havde været et sted, hvor han kunne fortælle om sine nye bonussøskende, og at han ikke var særlig glad for dem. Det havde han ikke kunne sige hjemme, da det havde føltes forkert at tale sådan om dem.

Sådan gør du

Hvis du tænker, at dit barn vil have gavn af støtte via børnegrupper, så skal du kontakte Statsforvaltningen. Rådgivningen og børnegrupperne er gratis.
Skriv en e-mail til Statsforvaltningen på post@statsforvaltningen.dk
Du skal fortælle, hvilken by, du ønsker at dit barn skal gå i børnegruppe i samt dit barns navn, cpr nummer og bopæls forælders navn samt cpr nummer. Desuden adresse og telefonnummer.
Barnet skal være 9 år, men min søn gik der allerede da han var 7 år. Jeg forestiller mig, at det er en vurdering, statsforvaltningen træffer.
Vh Louise

Forrige Fællesskab for bonusmødre
Næste Ret til faderskabssag som biologisk far

Om forfatteren

Du vil også kunne lide

Louise Lisner

Hvornår og hvordan må børn være alene hjemme?

Hverdagen som alene voksen med børn er berigende på mange måder. Mere nærhed med børnene på deres præmisser. Der er begrænsningerne; med kun én voksen, er der mange praktiske ting,

Louise Lisner

Hvornår må børn være alene hjemme?

Hverdagen som alene voksen med børn er berigende. Tid, hvor det bare er dem og jeg samt absolut prioritering af at bruge tiden rigtigt. Så er der begrænsningerne. At stå

Louise Lisner

Hvordan er det nu med julen i skilsmissefamilien?

Julen nærmer sig, og det er en tid, der kræver ekstra koordinering i delefamilien. Er vi fx fleksible og sørger for, at børnene kan være en del af traditionerne familierne

Ferie

Skal sommerferien nødvendigvis betyde mere savn?

Mine 14 dages ferie med drengene er ved at slutte. Vores 14 dages uafbrudt ferie har erstattet den sædvanlige 7/7 ordning – det har ikke været det rigtige valg. Set i

Louise Lisner

Jeg er blevet en bedre mor efter skilsmissen

For mig har én af de vigtigste ændringer ved at blive skilt været tiden med mine børn. Ikke kun det at undvære dem, men i højere grad at værdsætte tiden

Louise Lisner

Forældremøde i delefamilien – jeg glemte det vigtigste

Drengenes far og jeg har forældremøde på tirsdag. Jeg har hidtil syntes, at det var ok, at drengene havde forskellige regler i deres 2 hjem – det måtte jo ligesom være

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply