Børnegrupper for skilsmissebørn

Børnegrupper for skilsmissebørn

Jeg fandt hjælp til min søn, da han, ligesom mange andre skilsmissebørn, tumlede med spørgsmål, sorg, tanker og følelser under og efter min skilsmisse.
Selvom jeg syntes, at både jeg selv og min x-mand taklede vores skilsmisse godt, var vores ældste søn alligevel mere påvirket, end vi havde set. Han gik længe alene med sine tanker, og troede, han var den eneste, der følte, som han gjorde. Meget af det, han tumlede med, troede han var ‘forbudte’ tanker, og derfor talte han ikke om det.

Ræk ud efter professionel hjælp til dit barn

Jeg var selvfølgelig klar over, at børnene led under skilsmissen, men jeg tænkte ikke på at række ud efter professionel hjælp til børnene. Min x mand og jeg var jo fornuftige og håndterede skilsmissen fint og med fokus på vores børn – mente vi ihvertfald selv. Paradoksalt nok blev det et af problemerne; at vi netop var fornuftige og enige om de fleste ting, og derfor ikke kom i kontakt med myndigheder eller instanser, der kunne fortælle os, hvor vi fik hjælp under skilsmissen, eller hvordan vi kunne støtte vores børn gennem den svære tid.

Hjælp til skilsmissebørn gennem samtaler med andre børn

Min ældste søn havde ikke snakket højt om sine tanker, og hverken hans far eller jeg havde formået at samle ordentligt op på, hvordan han EGENTLIG havde det, og hvad han mon gik og tænkte på. Under et besøg hos sundhedsplejersken på skolen, fortalte han, at han var rigtig ked af, at hans forældre ikke længere boede sammen, og at mange ting var svært i det nye liv. Det kom fuldstændig bag på både hans far og jeg, da han udadtil virkede glad og som i trivsel. I bagklogskabens klare lys, kan jeg sagtens se, at han ikke havde det så godt, som jeg håbede på. Hans adfærd havde ændret sig, men jeg havde nok travlt med at overbevise mig selv om, at børnene klarede det fint.

Vi fik hjælp gennem børnegrupper hos Statsforvaltningen

Heldigvis kunne sundhedsplejersken fortælle, at Statsforvaltningen stod for såkaldte børnegrupper, hvor børnene mødtes i mindre grupper. Her var ordet frit – faktisk havde børnene ‘tavshedspligt’, så det lugtede lidt af hemmelig klub. Med andre ord, fik børnene lov til at tale frit, uden at de voksne, der styrede slagets gang i børnegruppen, fortalte noget videre til forældrene. Gruppen bestod af 8 børn og 2 voksne. De mødtes en gang om ugen og min søn så frem til det med stor fornøjelse. Efter hvert møde kom han opløftet og i strålende humør ud af lokalet. Han havde en enkelt gang en tegning med hjem, hvor der var tegnet et hus med mor og et hus med far, og hvert hus var omgivet af hjerter. Jeg forestiller mig, at tegningerne blev lavet under snakke om, at man godt må elske både far og mor i hver deres huse, og godt må have sit hjerte begge steder.
Senere fortalte han mig også, at samtalegruppen havde været et sted, hvor han kunne fortælle om sine nye bonussøskende, og at han ikke var særlig glad for dem. Det havde han ikke kunne sige hjemme, da det havde føltes forkert at tale sådan om dem.

Sådan gør du

Hvis du tænker, at dit barn vil have gavn af støtte via børnegrupper, så skal du kontakte Statsforvaltningen. Rådgivningen og børnegrupperne er gratis.
Skriv en e-mail til Statsforvaltningen på post@statsforvaltningen.dk
Du skal fortælle, hvilken by, du ønsker at dit barn skal gå i børnegruppe i samt dit barns navn, cpr nummer og bopæls forælders navn samt cpr nummer. Desuden adresse og telefonnummer.
Barnet skal være 9 år, men min søn gik der allerede da han var 7 år. Jeg forestiller mig, at det er en vurdering, statsforvaltningen træffer.
Vh Louise

Forrige Fællesskab for bonusmødre
Næste Ret til faderskabssag som biologisk far

Om forfatteren

Du vil også kunne lide

Louise Lisner

At komme hjem som voksen; tanker om mine børn som skilsmissebørn

Weekenden bliver brugt på retreat hos mine forældre sammen med drengene. Det er længe siden, jeg har været hjemme en hel weekend, bare mig og drengene. Når jeg siger hjemme,

Louise Lisner

3 genveje til (at undgå) viljestyrke

”Bliver du fristet af den ekstra croissant? Kommer du til lige at se to episoder mere af din yndlingsserie, selv om du burde sove? Så har du brug for mere

Louise Lisner

Når man altid siger på gensyn

For mig er søndag aften en underlig størrelse. Ikke bare fordi, at den nye uge banker på døren, men fordi søndag aften er synonym med skellet mellem ugerne med- og

Louise Lisner

Vemod når ugen slutter

I morgen tidlig går jeg og drengene hjem til deres far for at bytte uge. Jeg er derfor lidt vemodig her til aften. Findes termen Delemor-blues? Kender I det, at jeg

Louise Lisner

Jeg er blevet en bedre mor efter skilsmissen

For mig har én af de vigtigste ændringer ved at blive skilt været tiden med mine børn. Ikke kun det at undvære dem, men i højere grad at værdsætte tiden

Louise Lisner

Alene i vildmarken med øksemordere og eksplosion; vi gør det igen

Tør jeg det? Kan jeg det? Efter jeg blev alene med mine 2 drenge, er vores eventyr blevet mere magelige. Som alene voksen er jeg bare ikke fan af besvær

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply