For din eller børnens skyld?

For din eller børnens skyld?

Julen er en vigtig og hyggelig tid for mig. Den er fyldt med traditioner og stunder som minder mig om min barndom.

Jeg mindes julen med glæde, og selvom jeg selv er skilsmissebarn, så har jeg aldrig været ked af at dele julen mellem mine forældre. Jeg var træt af at holde 2 juleaftener, men mest på grund af mængden af mad.
Mine forældre ville jo gerne holde jul med os børn og derfor endte vi altid med at holde juleaften den 23 og 24 december.
Efter jeg er blevet voksen, er juleaften stadig vigtigt, jeg elsker at gøre mig klar, gøre pigerne klar, tage i kirke og nyde julefreden sænke sig. Men jeg elsker det kun den ene dag. Derfor tog jeg også det valg for mine piger, at de kun skal opleve 1 juleaften. Det skal være en magisk aften, hvor de proppes med mad, lækre sager, ingen der siger nej, gaver i overflod og ren hygge og kærlighed.
For pigernes far, betyder julen ikke det vilde. Slet ikke når udsigten til at han og pigerne skal sidde alene. Derfor tog han i år en beslutning om at pigerne igen i år, skal holde jul hos mig. Jeg knus elsker det og blev rigtig glad. Men et lille skår i glæden kom altså, da jeg skulle fortælle pigerne det. Første reaktion var gråd. Den havde jeg ikke lige set komme. Anden reaktion var; så skal vi i hvert fald holde nytår med far! Tredje reaktion (da jeg sagde at nytår stadig er hos mig) gråd igen – mest af frygt for at deres far skulle være alene på sådan en magisk aften.
Det gik op for mig, at jeg virkelig har taget den helt rigtige beslutning om 1 juleaften. Følelsen af at det er den her aften der betyder noget, det er ikke selskabet, men traditionerne og følelsen at have gået et helt år og ventet på denne aften. Wauw!

I år spiser pigerne morgenmad/brunch med deres far, måske os alle sammen, hvem ved.  Det har vi gjort før og jeg synes juleaften starter skønt, når mine pigerne har begge deres forældre omkring sig ❤️
Nu starter sidste arbejdsuge inden juleferien banker på, og nøj hvor jeg glæder mig til at holde fri med familien 🎄❤️
Hvordan deles julen ved jer?
Rigtig god 3 søndag i advent til dog og dine ❤️

Forrige En lille lyd..
Næste Mine ærlige tanker efter skilsmissen - del 3

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Godt nyt og et tilbageblik..

Så ramte vi årets sidste dag. Hvert år, når vi rammer denne dag, tænker jeg, at tiden flyver afsted, hurtigere end jeg kan følge med. Dette år har været en

Bonusmor uden filter

En masse tanker…

Jeg har længe tænkt på at starte en blog om dét, at være bonusmor. Jeg har gjort mig enormt mange overvejelser. Hvordan skal “tonen” være?, Hvordan vil de “berørte” læsere

Bonusmor uden filter

Dag 2 som “alene-mor”

K er smuttet på øvelse, og skal være der, de næste knap 2 uger. Det vil sige at jeg får en weekend, hvor jeg er helt alene. Ingen børn eller

Bonusmor uden filter

Så sluttede julen – nåede vi det hele?

Julen er på en og samme tid magisk og stressende. Det var den for mit vedkommende også i år. Jeg havde en vision om at nyde øjeblikket og være tilstede,

Bonusmor uden filter

Fri-weekend, børnefri – kært barn har mange navne…

Der findes rigtig mange deleordninger, nogen er til 50/50, andre 12/14 og så er der alle dem imellem.. Jeg hader at dele mine børn, men jeg gør det selvfølgelig for deres

Bonusmor uden filter

Kalder alle drengemødre..

Nu er jeg biologisk mor til 2 piger. Fra jeg har været 8 år gammel, har jeg kun boet med mine 2 søstre, så jeg er på vildsom udebane når

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply