For din eller børnens skyld?

For din eller børnens skyld?

Julen er en vigtig og hyggelig tid for mig. Den er fyldt med traditioner og stunder som minder mig om min barndom.

Jeg mindes julen med glæde, og selvom jeg selv er skilsmissebarn, så har jeg aldrig været ked af at dele julen mellem mine forældre. Jeg var træt af at holde 2 juleaftener, men mest på grund af mængden af mad.
Mine forældre ville jo gerne holde jul med os børn og derfor endte vi altid med at holde juleaften den 23 og 24 december.
Efter jeg er blevet voksen, er juleaften stadig vigtigt, jeg elsker at gøre mig klar, gøre pigerne klar, tage i kirke og nyde julefreden sænke sig. Men jeg elsker det kun den ene dag. Derfor tog jeg også det valg for mine piger, at de kun skal opleve 1 juleaften. Det skal være en magisk aften, hvor de proppes med mad, lækre sager, ingen der siger nej, gaver i overflod og ren hygge og kærlighed.
For pigernes far, betyder julen ikke det vilde. Slet ikke når udsigten til at han og pigerne skal sidde alene. Derfor tog han i år en beslutning om at pigerne igen i år, skal holde jul hos mig. Jeg knus elsker det og blev rigtig glad. Men et lille skår i glæden kom altså, da jeg skulle fortælle pigerne det. Første reaktion var gråd. Den havde jeg ikke lige set komme. Anden reaktion var; så skal vi i hvert fald holde nytår med far! Tredje reaktion (da jeg sagde at nytår stadig er hos mig) gråd igen – mest af frygt for at deres far skulle være alene på sådan en magisk aften.
Det gik op for mig, at jeg virkelig har taget den helt rigtige beslutning om 1 juleaften. Følelsen af at det er den her aften der betyder noget, det er ikke selskabet, men traditionerne og følelsen at have gået et helt år og ventet på denne aften. Wauw!

I år spiser pigerne morgenmad/brunch med deres far, måske os alle sammen, hvem ved.  Det har vi gjort før og jeg synes juleaften starter skønt, når mine pigerne har begge deres forældre omkring sig ❤️
Nu starter sidste arbejdsuge inden juleferien banker på, og nøj hvor jeg glæder mig til at holde fri med familien 🎄❤️
Hvordan deles julen ved jer?
Rigtig god 3 søndag i advent til dog og dine ❤️

Forrige En lille lyd..
Næste Mine ærlige tanker efter skilsmissen - del 3

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Julen med delebørn

December er godt i gang og for en jule-elsker som mig,er det fantastisk at have hele 24 dage at nyde det i.. eller, jeg snød i år og startede allerede

Bonusmor uden filter

Hvilke forventninger har du egentlig?

Ja, hvad forventer du egentlig af dine børn? Her tænker jeg overordnet på, hvad de selv kan, og hvad de bør kunne. Er du typen der hjælper meget eller er

Bonusmor uden filter

Hvad vi brugte vores fri-weekend på…

Som jeg skrev i et tidligere blogindlæg, så bruger jeg tiden på at være Hanne, når mine piger er hos deres far og mine bonusbørn er hos deres mor.  Det

Bonusmor uden filter

En masse tanker…

Jeg har længe tænkt på at starte en blog om dét, at være bonusmor. Jeg har gjort mig enormt mange overvejelser. Hvordan skal “tonen” være?, Hvordan vil de “berørte” læsere

Bonusmor uden filter

Fastelavn, er mit navn…

Tiden nærmer sig og inden længe er det fastelavn. Vores familie er enormt traditionsbundet og jeg holder meget af de gamle traditioner., som bl.a. fastelavn. Børn der er klædt ud

Bonusmor uden filter

Fredag aften alene…

Med 4 børn ? Så helt alene er det ikke! Herhjemme gør K og jeg enormt meget ud af, at der skal være plads til vi begge to kan komme

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply