Farsdag – og andre begivenheds-dage…

Farsdag – og andre begivenheds-dage…

Vi nærmer os farsdag og for mig betyder den dag lige meget som så mange andre begivenheds-dage. Jeg elsker Valentins dag, mors – og farsdag lige så højt som fødselsdage og juleaften. Det er dage jeg forbinder med hygge og nærvær.
Der er nogen der mener, at vi bør huske hinanden på, at vi elsker og sætter pris på hinanden hver dag. Eller i hvert fald alle andre dage, end de dage, der minder os om det. Men gør vi det? Husker vi det, sådan helt ærligt?
Jeg tog, sammen med mine 2 søstre, min mor med ud og spise på morsdag. Det mindes jeg ikke, at jeg har gjort før. Og jeg gjorde det denne gang, fordi jeg blev mindet om, at huske min mor på, hvor meget hun betyder for mig. Det samme gælder alle de andre begivenhedsdage. De minder os om, at huske.
Og nu kommer vi jo til fars dag.
Som skilsmisse familie, er der ikke altid en far/mor til at hjælpe barnet med at huske på/lære denne tradition. Hvem har egentlig det ansvar?
Min x mand og jeg tog beslutningen da vi blev skilt, at det er VORES ansvar. Det vil sige, at vi hjælper vores børn med at købe en gave til mor/far, både til fars- og morsdag, fødselsdage og juleaften. Det gør vi fordi, det er vores ansvar at lære vores børn, om disse traditioner.
En kollega fortalte mig engang, hvor betydningsfuldt det var for hendes børn, at de gav far/mor en gave, som var fra dem. Det ramte mig, jeg havde slet ikke tænkt den tanke. Jeg besluttede den dag, at det er vores ansvar som forældre.
Det er ikke en bonusmor eller bonusfars opgave. At vi som bonusforældre vælger at gøre det, er i mine øjne en sød tanke. Men ikke et ansvar.
Min pointe ligger i, at vi som forældre stadig har et fælles ansvar, selvom vi ikke længere danner par. Vores børn stopper jo ikke med at være til, blot forbi vores parforhold ophører.
Hvordan gør du på disse dage?
Kram Hanne
 

Forrige Økonomi, delt bopæl og den ny skilsmissepakke
Næste Hvad utroskab kan lære os om kærlighed

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Et lille valg – en stor betydning

Vi startede ud med at have 2 biler. En hver. Når hele familen skulle afsted, var det i hver sin bil. Vi havde lange snakke om, fordele og ulemper på

Bonusmor uden filter

Er det okay med alenetid i fællestid??

Vores tid med vores børn er enormt vigtig og vi sætter stor pris på tiden. Om lidt er de jo fløjet og så kommer der masser alenetid til K og

Bonusmor uden filter

En lille kort Update herfra..

Bloggen har været lidt forsømt, og det er der egentlig ikke en særlig grund til. Andet end at jeg har haft nogle travle dage siden årets start og hver gang

Bonusmor uden filter

Sommerferien – Let the show begin

Vores planlægning af sommerferie starter allerede i december/januar. Det gør det fordi jeg skal indgive ferie tidligt på mit job. Det er tidligt, I know. Men det er sådan det

Bonusmor uden filter

Min Mr. Valentin er kommet hjem…

Jeg er total sucker for alt hvad det hedder traditioner og romantik. Og de to ting sammen giver Valentins dag i mit hoved ? Eftersom K hvert år er på

Bonusmor uden filter

En sammenbragt familie…

Hvad er en sammenbragt familie egentlig? Hvem definere hvad en sammenbragt familie? Inden jeg selv fik min egen sammenbragte familie, var jeg overbevist om, at det mindede meget om en almindelig

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply