Farsdag – og andre begivenheds-dage…

Farsdag – og andre begivenheds-dage…

Vi nærmer os farsdag og for mig betyder den dag lige meget som så mange andre begivenheds-dage. Jeg elsker Valentins dag, mors – og farsdag lige så højt som fødselsdage og juleaften. Det er dage jeg forbinder med hygge og nærvær.
Der er nogen der mener, at vi bør huske hinanden på, at vi elsker og sætter pris på hinanden hver dag. Eller i hvert fald alle andre dage, end de dage, der minder os om det. Men gør vi det? Husker vi det, sådan helt ærligt?
Jeg tog, sammen med mine 2 søstre, min mor med ud og spise på morsdag. Det mindes jeg ikke, at jeg har gjort før. Og jeg gjorde det denne gang, fordi jeg blev mindet om, at huske min mor på, hvor meget hun betyder for mig. Det samme gælder alle de andre begivenhedsdage. De minder os om, at huske.
Og nu kommer vi jo til fars dag.
Som skilsmisse familie, er der ikke altid en far/mor til at hjælpe barnet med at huske på/lære denne tradition. Hvem har egentlig det ansvar?
Min x mand og jeg tog beslutningen da vi blev skilt, at det er VORES ansvar. Det vil sige, at vi hjælper vores børn med at købe en gave til mor/far, både til fars- og morsdag, fødselsdage og juleaften. Det gør vi fordi, det er vores ansvar at lære vores børn, om disse traditioner.
En kollega fortalte mig engang, hvor betydningsfuldt det var for hendes børn, at de gav far/mor en gave, som var fra dem. Det ramte mig, jeg havde slet ikke tænkt den tanke. Jeg besluttede den dag, at det er vores ansvar som forældre.
Det er ikke en bonusmor eller bonusfars opgave. At vi som bonusforældre vælger at gøre det, er i mine øjne en sød tanke. Men ikke et ansvar.
Min pointe ligger i, at vi som forældre stadig har et fælles ansvar, selvom vi ikke længere danner par. Vores børn stopper jo ikke med at være til, blot forbi vores parforhold ophører.
Hvordan gør du på disse dage?
Kram Hanne
 

Forrige Økonomi, delt bopæl og den ny skilsmissepakke
Næste Hvad utroskab kan lære os om kærlighed

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

En masse tanker…

Jeg har længe tænkt på at starte en blog om dét, at være bonusmor. Jeg har gjort mig enormt mange overvejelser. Hvordan skal “tonen” være?, Hvordan vil de “berørte” læsere

Bonusmor uden filter

Så sluttede julen – nåede vi det hele?

Julen er på en og samme tid magisk og stressende. Det var den for mit vedkommende også i år. Jeg havde en vision om at nyde øjeblikket og være tilstede,

Bonusmor uden filter

Godt nyt og et tilbageblik..

Så ramte vi årets sidste dag. Hvert år, når vi rammer denne dag, tænker jeg, at tiden flyver afsted, hurtigere end jeg kan følge med. Dette år har været en

Bonusmor uden filter

Julen med delebørn

December er godt i gang og for en jule-elsker som mig,er det fantastisk at have hele 24 dage at nyde det i.. eller, jeg snød i år og startede allerede

Bonusmor uden filter

Min Mr. Valentin er kommet hjem…

Jeg er total sucker for alt hvad det hedder traditioner og romantik. Og de to ting sammen giver Valentins dag i mit hoved ? Eftersom K hvert år er på

Bonusmor uden filter

Hvilke forventninger har du egentlig?

Ja, hvad forventer du egentlig af dine børn? Her tænker jeg overordnet på, hvad de selv kan, og hvad de bør kunne. Er du typen der hjælper meget eller er

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply