Farsdag – og andre begivenheds-dage…

Farsdag – og andre begivenheds-dage…

Vi nærmer os farsdag og for mig betyder den dag lige meget som så mange andre begivenheds-dage. Jeg elsker Valentins dag, mors – og farsdag lige så højt som fødselsdage og juleaften. Det er dage jeg forbinder med hygge og nærvær.
Der er nogen der mener, at vi bør huske hinanden på, at vi elsker og sætter pris på hinanden hver dag. Eller i hvert fald alle andre dage, end de dage, der minder os om det. Men gør vi det? Husker vi det, sådan helt ærligt?
Jeg tog, sammen med mine 2 søstre, min mor med ud og spise på morsdag. Det mindes jeg ikke, at jeg har gjort før. Og jeg gjorde det denne gang, fordi jeg blev mindet om, at huske min mor på, hvor meget hun betyder for mig. Det samme gælder alle de andre begivenhedsdage. De minder os om, at huske.
Og nu kommer vi jo til fars dag.
Som skilsmisse familie, er der ikke altid en far/mor til at hjælpe barnet med at huske på/lære denne tradition. Hvem har egentlig det ansvar?
Min x mand og jeg tog beslutningen da vi blev skilt, at det er VORES ansvar. Det vil sige, at vi hjælper vores børn med at købe en gave til mor/far, både til fars- og morsdag, fødselsdage og juleaften. Det gør vi fordi, det er vores ansvar at lære vores børn, om disse traditioner.
En kollega fortalte mig engang, hvor betydningsfuldt det var for hendes børn, at de gav far/mor en gave, som var fra dem. Det ramte mig, jeg havde slet ikke tænkt den tanke. Jeg besluttede den dag, at det er vores ansvar som forældre.
Det er ikke en bonusmor eller bonusfars opgave. At vi som bonusforældre vælger at gøre det, er i mine øjne en sød tanke. Men ikke et ansvar.
Min pointe ligger i, at vi som forældre stadig har et fælles ansvar, selvom vi ikke længere danner par. Vores børn stopper jo ikke med at være til, blot forbi vores parforhold ophører.
Hvordan gør du på disse dage?
Kram Hanne
 

Forrige Økonomi, delt bopæl og den ny skilsmissepakke
Næste Hvad utroskab kan lære os om kærlighed

Om forfatteren

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 Indlæg

Bonusmor uden filter skriver ærligt om livet i den store sammenbragte familie med 4 børn. Glæd dig til det sjove, det sure og det altid ærlige indblik i livet med dine og mine børn

Se alle indlæg fra denne forfatter →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Min Mr. Valentin er kommet hjem…

Jeg er total sucker for alt hvad det hedder traditioner og romantik. Og de to ting sammen giver Valentins dag i mit hoved ? Eftersom K hvert år er på

Bonusmor uden filter

Når far er på øvelse

Herhjemme består familien af en mor der arbejder som planlægger på kontor og en far der er soldat. 8-16 jobs, ikke noget vildt der. Selvfølgelig kan der komme overarbejde, men

Bonusmor uden filter

En lille lyd..

Der har været lidt stille på bloggen og det er der en grund til. Faktisk flere grunde. Den ene grund er, at soldaten har været på øvelse i knap 4

Bonusmor uden filter

De der X´er…

Hvad er det egentlig lige med dem… Samtaleemnet på jobbet går til tider på de der X´er. Både vores egne, men også kæresten/mandens. Der findes 2 slag x´er. Dem der

Bonusmor uden filter

Hvornår og hvornår ikke ?

Nogen gang må man som deleforældre bide i det sure æble og accepter ting, der måske ikke helt stemmer overens med egen overbevisning. Og har jeg faktisk gjort. Det er

Bonusmor uden filter

Fri-weekend, børnefri – kært barn har mange navne…

Der findes rigtig mange deleordninger, nogen er til 50/50, andre 12/14 og så er der alle dem imellem.. Jeg hader at dele mine børn, men jeg gør det selvfølgelig for deres

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply