Kan jeg skifte speciallæge til mig barn uden samtykke fra samværsforælderen?

Kan jeg skifte speciallæge til mig barn uden samtykke fra samværsforælderen?

Vi har modtaget et spørgsmål fra Rikke vedrørende frit valg af læge til barnet, og om bopælsforælderen må træffe det valg selv.


Hej Brevkasse 
Kan I mon svare på følgende?
Når man er bopælsforælder, må man så selv vælge, hvilken speciallæge barnet skal gå ved (der er jo fri sygehusvalg i DK) eller skal den anden forælder (ved fælles forældermyndighed) give samtykke til lægeskift?
Jeg ønsker at flytte mit barn fra BUC (off. børne psykiatri) til en privat børnepsykiater, som som vores ældste fælles barn allerede går ved, og som jeg er meget tilfreds med.
Flytning skal ske pga. meget dårlig samarb. med BUC og at jeg oplever dem som inkompetente.
Jeg vil naturligvis alene dække omkostninger til lægen, da det er mit valg.
Statsforvaltning vidste ikke om jeg kan dette, og borgerservice siger, at det skal Statsforvaltning svare på, da de har med forældremyndighed at gøre. Så nu forsøger jeg mig med jer.
Bedste hilsner Rikke

Advokatfuldmægtig Tanja Graabæk svarer:

Hej Rikke
Indledningsvist er jeg rigtig ked af at høre, at en tilknytning til børnepsykiatrien i det offentlige system ikke har gavnet dit barn.
Forældremyndighed danner bl.a. de ydre rettighedsrammer, mens bopælsretten udgør et lille afgrænset rettighedsaspekt under denne paraply. I praksis betyder det, at man ved fælles forældremyndighed skal være enige om de store ting i børnenes liv, mens bopælsforælderen kan træffe dagligdagsbeslutningerne alene. Men hvor går sondringen mellem store beslutninger og dagligdags beslutninger? Det kan være svært at vide.
Jeg læser dit spørgsmål, som at du ønsker at skifte fra et offentligt tilbud (børnepsykiatrien) til en privatpraktiserende børnepsykiater. Lige netop dette aspekt er efter Statsforvaltningens praksis ikke omfattet af begrebet dagligdags beslutninger. Det betyder, at det er en forældremyndighedsbeslutning – og dermed noget, som du og dit barns anden forælder skal være enige om. Så ja, du skal have den anden forælders samtykke til et sådant skift. Jeg beklager.
Jeg håber, at det hele løser sig for jer.
Venlig hilsen
Tanja


Forrige Fødselsdag i familien
Næste Skal du have nye bryster??

Du vil også kunne lide

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply