Hvordan får vi vores 4-årige datter til at overnatte hos far mod hendes vilje?

Hvordan får vi vores 4-årige datter til at overnatte hos far mod hendes vilje?

Vi har modtaget en spørgsmål fra Sofie, som handler om datterens kommende deleordning, og hvordan hun bliver vænnet til at overnatte hos sin far.

Kære brevkasse
Jeg har en datter med min eksmand.
Hun er 4 år og har hidtil været hos mig fuld tid og besøgt sin far hele dage flere gange om ugen, fx i stedet for at komme i børnehave, men uden overnatning, da vi vurderede, at hun ikke var klar til disse skift (vi har været skilt i 1.5 år).
Nu skal hun til at overnatte hos ham, men det vil hun ikke.
Skal jeg lytte til hendes behov, eller skal vi vænne hende til det? Hvordan kan vi i givet fald vænne hende til det på en god måde? Vil hun opleve det som et svigt fra mig, at hun ikke skal sove hos mig?
Vi ønsker på sigt at få en deleordning i retning af 10/4.
Mvh Sofie
Aut. psykolog Hanne Sloth svarer:
Kære Sofie
Jeg kan godt forstå, at det kan være et dilemma for dig med din datters overnatning.
Jeg tænker dog, at når I er enige om, at I på sigt ønsker en 10/4 ordning, vil det være vigtigt at hjælpe din datter til at kunne det. Din datters nej lige nu kan handle om, at det er en vane, at hun har svært ved at forestille sig, hvordan det bliver og at hun er mest tryg ved dig.
Børn har generelt brug for både deres far og mor og jeg tænker, at din datter har brug for sin far og at kunne få tillid til, at han også kan være hendes tryghedsperson – det er meget vigtig for hendes identitetsudvikling.
Jeg vil derfor anbefale en langsom tilvænning.
Start med at I sammen fortæller din datter, at om 2 uger skal du begynde at have en overnatning hos far, at I taler med hende om, hvordan hun bedst kan lide at blive puttet (her har far måske andre måder end din og det er godt, hvis man både bruger noget af det, du gør, men også noget af det, han selv har erfaring med vil være rart for jeres datter).
Det kan være godt for din datter, at hun har hendes faste bamse med, billed af dig og f.eks. en bluse, der dufter af mor.
Det er naturligt, at hun vil savne, og det er vigtigt, at din eksmand blot anderkender det, når det kommer, så hun oplever, at det er tilladt at have de følelser, hun har. På den måde hjælper din eksmand din datter til at rumme og håndtere et savn – en læring, der vil være vigtig for hende at få.
I forhold til dig vil din datter måske blive vred over, at du siger, at hun skal det her, og der er det godt at huske på, at vi som forældre altid skal skelne mellem barnets lyst og behov.
Det er derfor godt, hvis du med sikker stemme kan sige, at du forstår godt, at det lige nu kan være svært, men du er sikker på, at hun vil lære det, og at det bliver rart at blive puttet af far.
Din datter har brug for at du viser tillid og tro på, at det her er det rigtige for hende, da det vil gøre det meget lettere for hende.
Jeg håber, dette var brugbart for dig, ellers er du velkommen til at skrive igen.
Mange hilsner Hanne
Hvert 3.barn
skilsmisse brevkasse
Forrige Jeg kan ikke give slip på min utro eksmand
Næste Kan jeg undgå at miste min status som enlig forsørger, når min kæreste flytter ind?

Du vil også kunne lide

Brevkassen

Min datter og ekskæreste modarbejder min nye kæreste

Vi har modtaget et spørgsmål fra en forelsket mand, hvor hans datter og ekskæreste ikke vil lade den nye kæreste blive en del af familien. Hej Skilsmisse brevkassen Min ekskæreste

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply