Hvordan får vi styr på budgettet i en 7/7 ordning, hvor jeg betaler mest?

Hvordan får vi styr på budgettet i en 7/7 ordning, hvor jeg betaler mest?

Vi har modtaget et spørgsmål vedrørende økonomi og 7/7 deleordning.


Hej Brevkasse.
Min eksmand og jeg blev skilt for 10 år siden. Vi har 2 børn, en dreng på 15 og en dreng på 12 år. Begge børn har altid haft adresse hos mig. De første 7 år havde vi en 10/4 ordning, hvor børnene var mest hos mig, og faderen betalte mig børnebidrag. For 3 år siden flyttede han tættere på os, og vi blev enige om at ændre ordningen, så vores søn på 15 var 7/7 hos os begge og vores anden søn var 5 dage hos sin far og 9 dage hos mig. I gennem 2018 har vi været gennem Statsforvaltningen, da min eksmand ville have begge børn 7/7. Afgørelse kom i september og han fik 7/7. Men vi er endnu ikke blevet enige om et budget, så vi betaler ikke lige meget, og jeg vil så gerne have det lukket inden vi skal i gang med at betale her i 2019.
Kan I råde mig om hvad jeg gør når vi ikke kan blive enige?
PFT
VH Mette
Chefjurist Tanja Graabæk svarer:
Hej Mette
At der ikke skal betales børnebidrag forudsætter, at man dækker sine forsørgelsesforpligtelser. Så hvis I ikke kan blive enige, og han ikke betaler sin del, så er din eneste mulighed at kontakte Statsforvaltningen for at få fastsat et børnebidrag.
Vær opmærksom på, at hvis man allerede har indrettet sig på en børnebidragspligt – og bidragspligtige har betalt i henhold dertil gennem længere tid – så vil udgangspunktet være, at denne børnebidragspligt forudsætter. Det selv om der indtræder en deleordning (7-7 ordning). I de tilfælde skal man argumentere for, at bidragspligtige har misligholdt sin forsørgelsespligt ved ikke at betale det bidrag, herunder da man gennem længere tids praktisering har indrettet sig på, at bidragsmodtager afholder alle udgifter til børnenes forsørgelse, hvorfor en bidragspligt ikke bør bortfalde. Som jeg læser det, er dit konkrete problem dog, at du har accepteret (gennem indirekte accept af en manglende modtagelse af børnebidrag siden afgørelsen i efteråret 2018), at der ikke længere eksisterer en børnebidragspligt, men at udgifter skal deles. Derfor kan du desværre ikke bruge den nævnte løsning. For dig er der derfor kun mulighed for at søge Statsforvaltningen om at fastsætte et børnebidrag, hvis han som samværsforælder ikke opfylder sin forsørgelsespligt. Men det forudsætter, at du kan dokumentere misligholdelsen af forsørgelsesopfyldelsen.
Jeg er ked af ikke at kunne give dig flere valguligheder, for jeg kan godt sætte mig ind i hvor frustrerende – og hvor ødelæggende for jeres samarbejde – situationen må være.
Venlig hilsen Tanja Graabæk
Advokatfuldmægtig, Advohus.dk

Har du spørgsmål til brevkassen?

  Stil dit spørgsmål her
CoPilots-panelet bestående af Tanja Graabæk, advokatfuldmægtig Advohus, Janne Leth Førgaard og Stine Zink, psykoterapeut, der sidder klar til at svare.

Forrige Mine ærlige tanker efter skilsmissen - del 3
Næste Min bonusdatter løfter på min 1 årige søn og taber ham - nu har jeg ikke lyst til, at de skal være sammen

Du vil også kunne lide

Brevkassen

Min datter og ekskæreste modarbejder min nye kæreste

Vi har modtaget et spørgsmål fra en forelsket mand, hvor hans datter og ekskæreste ikke vil lade den nye kæreste blive en del af familien. Hej Skilsmisse brevkassen Min ekskæreste

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply